...r@k@n nI@g@ t@ukE BloG...


...misi mencari kepuasan...

0
salam semua...

PUAS PUAS PUAS!!!!
puas sebab ape??...jeng jeng jeng..korang jgn pikir yg negatif ye..aku puas sebab dapat jalan kaw-kaw dengan wife terchenta aku..puas tol dok kt taiping time cuti 3 hari nie..wife aku pon semakin pulih dari alahan dia..dah xde muntah-muntah hijau dah..alhamdulillah..3 hari aku dok kampung nie,dapat gi kenduri bestfren aku kt tasek gelugor,penang..sonok tgk kawan-kawan bina masjid nie..lepas balik dari kenduri tue,trus aku dan wife gi tesco..bawak wife aku g tukar housing hp dia yg dah hancur berkecai tue..seronok wife aku tue dengan housing hp baru dia..pink color tau..lepas tukar housing hp, pegi plak ke kedai kain nagoya..kali nie,kitaorang ada misi untuk wat tema inggeris untuk rumah..peeewiit..so,kitaorang mulakan dengan misi mencari langsir yg sesuai...pusing punya pusing dalam nagoya tue,akhirnya jumpa jugak kain langsir yg diidam-idamkan..kain langsir dengan corak bunga-bunga color purple..sweet sgt..dah le sweet,harga pon rumah..just rm 3.80 je semeter..ok la kan harga tue..aku n wife mmg cari kain langsir yg cantik tp harga murah..mmg la susah sket nk cari,tp akhirnya jumpa jugak..

langsir ala inggeris dah jumpa,so aku n wife berkunjung plak ke court mammort untuk melancarkan misi yang seterusnya..jalan-jalan tgk sofa..kot2 ade yg design tema kitaorang..kali nie,kunjungan ke court mammort mmg tak menghampakan..design sofa ala inggeris yg kitaorang cari ada kt situ..cantik bangat dong..harga dia pon bagi aku boleh tahan la..teruja toi aku tgk..wife aku lagi le terujanya..mmg dah lama wife aku ngidam nk cari sofa design cam tue..kt taiping nie susah sket nk cari design sofa yg cantik2..kt taiping ni xde kedai-kedai perabot yg grand-grand..so,susah sket la nk cari design yg kitaorang nk..klu nk jugak,kena pegi ipoh atau penang..isk,buang duit je semata-mata utk g survey je kan..dah le pegi jauh-jauh,belum tentu ade yg berkenan..tp aku x beli lagi la sofa yang jadi pojaan hati tue..sebab kitaorang baru survey2 tengok harga n design..lagipon sofa kt rumah tue ade lagi..memang berniat nak jual sofa yg sedia ada tue,tgh dok cari buyer yg berminat..sekarang nie,wife aku n mak mertua aku dok sibuk la cari buyer utk sofa lama tue..

banyak benda nk kena ubah sebenarnya kt rumah aku tue klu nk buat sytle ala inggeris nie..sebelum nie,kitaorang wt tema warna coklat krim..so,perabot dan segala mak nenek kt ruang rumah tue dah dimatchingkan..tp untuk make over secara 100% tue mungkin le tak..ade jugak beberapa barang dlm rumah tue yg boleh dimodified untuk jadikan dia ala inggeris..so,aku n wife kena tingkatkan usaha untuk wat transformasi nie..aku n wife akan cuba pastikan x gunakan kos yg banyak utk projek nie..


~from taiping with love~

...tolong bagi idea, boleh?...

3
salam semua..
kawan-kawan,aku nk mintak tolong sket boleh x?..sudilah kirenya korang tolong sumbangkan sedikit idea kt aku untuk ambil gambar bersama kereta kesayangan aku, iaitu Proton Saga BLM ku..huhuhuhhu..sebenarnya aku nk join peraduan SAGA SNAP & WIN...grand prize dia RM25k tue kawan2..sapo xmau kan..mana nk tau kot2 ade rezeki anak la katakan..so,kot2 la korang ade idea yang baek punya style2 untuk posing ngan kereta aku tue,kasi tau la ek..pe orang kata, Sharing Is Caring..hehehehehe..

andaikata klu aku berjaya la menang contest nie,aku xkan lupakan le kepada orang yg bagi idea kt aku tue..confirm la ader something utk pemberi idea tue..hehehehe..

SO,APE LAGI, MOH LE KITE BAGI IDEA!!!


~from taiping with love~

...showdown 2010...

0
salam semua...
pernah x korang tgk rancangan 'Showdown 2010'???mungkin ramai kot yg x pernah dengar@tengok rancangan nie..sebab aku tau,ramai yg lebih minat tgk AF8..toi dak..ok2,kepada sesape yg xtaw ape kebenda la 'Showdown 2010' nie,meh aku nk citer secara ringkas la ek.. 'Showdown 2010' nie sebenarnya satu rancangan realiti tv gak cam AF tue..tp nie bukan rancangan realiti utk nyanyian, tp special untuk tarian berkumpulan..Rancangan nie bersiaran secara 'live' pada setiap hari rabu jam 9.30 malam kat tv8..melibatkan sebanyak 12 kumpulan@crew pada permulaannya..tp sekarang nie dah tinggal 9 crew aje yg masih bertahan..mungkin sebab rancangan nie kt tv8,so ramai yg xtaw..cuba klu rancangan nie tayang kt astro@tv3,gerenti ramai tau kan..



aku mmg ske giler tgk rancangan nie..bukan ape,aku ske la tgk movement tarian yg peserta-peserta dia create..mmg smart giler..antara kumpulan@crew yg mmg aku tabik spring adalah Wakaka Crew, Floor Fever dan Giller Battle Crew..every week mmg aku tertunggu2 punya la 3 crew nie perform..mmg unik beb tarian diaorang..kreatif gile..tambah2 pulak minggu nie tema untuk persembahan diaorang adalah Micheal Jackson..so,mmg best la performance every crew untuk minggu nie..semua style ala-ala MJ..peeewittttt...

dan untuk tema next week plak adalah tema retro 70-an..peh,aku gerenti la next week punya performance dr crew2 yg bertanding gerenti gempak la..mesti ade punya la yg rambut ala alleycats..hahahahaha..dan yang pasti, Wakaka Crew, Floor Fever dan Giller Battle Crew gerenti buat performance yg best punya la..every week performance diaorang nie mmg x hampakan aku..kire x rugi la aku skip utk men futsal semata-mata nk tgk diaorang nie..hehehehehe..

so,klu korang pun nk rasa apa yg aku rasa masa tgk show nie,next week hari rabu, jam 9.30 malam,make sure korang tgk tv8 k..mana2 area yg xdpt siaran tv8,x dapet la den nk nolong ye..


~from taiping with love~

...part 2 - selamat pengantin baru, Muhafeez...

0
salam semua..
ok2, kita sambung kembali ye kisah sang kancil dengan buaya nie ye..hehehehehe..pesal tetiba citer sang kancil plak nie..

sambungan dari part 1

nk dekat 15 minit jugak le kitaorang dok melepak kt stesen minyak Esso tue sambil tunggu sorang lagi classmate kitaorang yg diberi nama Mohd Fadzlullah a.k.a afad..ingatkan aku yg paling lambat,upernye ade sorg lagi insan yg lagiiiiiiiii la lambat..tp at least,si afad nie sampai jugak untuk join kitaorang..afad nie bukan saje classmate aku, malah dia nie housemate aku gak masa kt PUO dlu...aku tanya la kt afad nie,nape sampai lambat..dia kata,sebelum nk dtg kt kitaorang td, dia gi basuh keta..tue yg lambat tue..

~sama tinggi,sama kaler kulit, tp afad debab sket dr aku..huhuhuhu~

dipendekkan cerita,akhirnya kitaorang pon sampai le ke destinasi..time tue jam nak dekat pukul 2 ptg dah..perut mmg dah berbunyi kaw-kaw..ape lagi,aku n da geng serbu trus la amik nasi..tp sebelum tue,kitaorang sempat jumpa tuan rumah salam hulur apa2 yang patut dlu..sempat jugak aku gi jumpa pengantin..masa tue pengantin tengah makan biadap...eh,silap...makan beradab..hah,satu yg aku nk puji,walaupon lauk dia simple je,tp mmg terbaek...sedap giler beb ayam masak merah dan daging masak hitam dia..mmg menepati selera makan aku la..trimas kepada tuan rumah sebab sudi jamu aku n da geng makan lauk yg terbaek nie..


~bergambar dengan wife terchenta selepas puas melantak...brrrruughhh!!! Alhamdulillah~

kitaorang makan mmg dengan penuh selera la..yela,lauk sedap beb..klu x, xkan la si afad tue siap lh gi tambah nasi lagi..peh,dia mmg kuat makan dari dulu lagi..patut badan dia xpnah slim..lepas abis aktiviti melahap,baru la kitaorang leh fokus sket kt pengantin..huhuhuhuhu..baru la timbul nawaitu di hati kitaorang utk bergambar dengan pengantin..jom tgk sesi fotografi kitaorang dengan pengantin di pelamin ye..


~bersama pasangan pengantin dengan tema hitam putih..kelas gituuu!!!~



~bergambar kenangan bersama pengantin~

ape pun,tahniah aku ucapkan kepada Muhafeez dan isteri di atas perkahwinan nie..mudah-mudahan akan kekal hingga ke anak cucu..amin..



~from taiping with love~

...selamat pengantin baru, Muhafeez...

0
salam semua..
ari nie akhirnya aku berkesempatan untuk menghadirkan diri aku ke undangan majlis perkahwinan kengkawan..aku nie xpenah lg la sejak dah kawin nie berkesempatan nk dtg kenduri kahwin kengkawan aku yg dok luar dari taiping..so kirenye hari nie buat satu catatan sejarah la..hahahahaha..

hari nie merupakan hari perkahwinan kawan baik aku, Muhafeez@mopet. aku ngan dia adalah classmate masa sama-sama belajar kt PUO dulu..actually kenduri kawin nie adalah sebelah pihak pengantin perempuan,sebab pengantin lelaki umah dia kt Batang Berjuntai, Selangor..aiseh,lupa plak nk gto lokasi kenduri kawin nie la..huhuhuhu..kenduri nie dilangsungkan kat Tasek Gelugor, Pulau Pinang..klu korang nk tau,nie le pertama kalinya aku sampai ke Tasek Gelugor nie..huhuhuhhuu..

aku sebenarnya bukan pegi secara solo ke kenduri kawin si mopet nie..aku seperti biasa la kan,pasti akan ditemani oleh co-pilot aku..sapo lagi klu bukan wife terchenta la..dan untuk memeriahkan lagi rombongan ke Tasek Gelugor nie,classmate aku masa kt PUO dlu iaitu wanie, ieta, nadia dan iena pon join sekaki gak..tp x ramai le kn..just 4 orang je..ok la tue,aku pon dah lama x jumpa diaorang nie..disebabkan aku pon xtaw kt mana umah kenduri tue,so aku pon deal ngn diaorang nie untuk jumpa kt plaza tol kamunting utara..kitaorang janji nk jumpa kt situ kol 11.45 pg..kawan2 aku tue sampai tepat pada masanya,tp aku yg terlambat..huhuhuhu..mintak ampun ye kawan-kawan..

kiranya kol 12.15 jugak la baru kitaorang gerak masuk ke tol..dah lama gak sebenarnya aku nie x drive atas highway utk ke pulau pinang..yele,aku nie kan dok kt johor,so bila masa plak aku nk jln2 kt area penang tue..masa nek je highway tue,tetiba je aku teringat kenangan aku nek moto atas highway tue 2 tahun lepas masa aku keje sebagai technician kilang kt area bayan lepas..boleh dikatakan tiap2 minggu la aku ulang-alik naik moto EX5 aku lalu ikut highway tue..kenangan kenangan..

klu nk ke Taek Gelugor nie dari Kamunting sebenarnya amik masa dalam 1 jam je perjalanan..tp kena ikut highway la..klu jalan lama pon boleh,tp lambat sket la..lori banyak..dalam kol 1.00 ptg,kitaorg pon sampai le kat Plaza Tol Juru dan kt cni kitaorang kena bayar RM8.50 untuk perjalanan dari Plaza Tol Kamunting ke Plaza Tol Juru..xle mahal sgt pon kan..dari Juru nk ke Tasek Gelugor amik masa dalam 15minit je..x jauh mana pon..bila sampai kat Sungai Dua, kitaorang lepak seketika kat stesen minyak Esso.. kitaorang sebenarnya tunggu sorang lagi kawan kitaorang yg nk gi jugak kenduri si mopet nie..kt situ jugak 2 orang lagi member kitaorang iaitu nad n zura dah sedia menanti untuk konvoi sekali ngan kitaorang..sambi-sambil melepak menunggu, aku n wife terchenta layan mengunyah Mister Potato perisa BBQ dalam keta..sedap wooo..huhuhuhuhu..
nyam2,sedap toi mister potato nie

~bersambung~

p/s: citer nie panjang lagi sebenarnya..t aku sambung dalam part 2 ye..

...entri serabut...

0
salam semua..
kenape la 2-3 hari nie aku xde idea nk tulis entri..adoiii, serabut betul la!!! sape lh tolong aku huraikan kekusutan yg telah mula bermaustautin dalam kepala aku nie..
....IDEA IDEA IDEA..DIMANAKAH DIKAU?....


...my 2nd award...tq

0
salam semua..
alhamdulilah, akhirnya 2nd award untuk aku telah memunculkan dirinya..ucapan terima kasih kepada eddyboyz86 kerana sudi bg award nie kepada blog aku yg baru sebulan jagung nie..ops,tanpa sebarang rasa riak @ yang sewaktu dengannya, aku dengan penuh rendah diri nk tunjukkan award yg aku dpt nie..



kt sini aku nk share sedikit ttg PENGERTIAN AWARD nie..

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip
Jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi

Walaupon blog aku baru je sebulan jagung, tp dah mampu untuk terima award nie,aku rase sgt-sgt puas hati dan bangga tau..nampaknya ade blogger-blogger yg jauh lebih otai dan senior dari aku yg telah buat penilaian yg positif ttg blog aku nie..dengan hadirnya award kedua nie,aku semakin yakin utk terus melangkah dalam dunia baru aku nie..kini,aku dah tak rase aku adalah NEWBIE,tp aku juga masih belum rasa aku nie OTAI..jauh lg perjalanan aku untuk bergelar "OTAI"..aku cuma nk pastikan diri aku improve setiap hari..so, aku harapkan sokongan,kritikan dan teguran dari korang semua..peace..

kat cni,aku nk forwardkan award nie kepada 5 orang blogger yang pada aku mmg layak selayaknya utk terima award nie..

cikgu iera
cik ierahaziera
cik bulan
en.loqman hakim
coretan uda


~from taiping with love~

...aku kembali...

0
salam semua..
alamak,rupe-rupenye dah 2 hari aku x buat sebarang entri..dalam 2 hari nie jugak aku malas gile blogwalking..dan hari nie,aku kembali untuk mencoret sesuatu..actually bukan aku malas atau pun dah xde semangat nk berblog,cuma aku agak sibuk set up something..benda yg aku set up nie kirenya boleh dikategorikan benda yg mmg aku nk laksanakan pada tahun nie..tue yg aku spend byk masa kt projek aku tue..hingga mengabaikan blog kesayangan aku nie..ape pun,bila siap je projek yg aku tgh set up tue,aku gto ye..sbb projek yg aku buat nie mmg akan melibatkan korang dan aku btol2 harapkan akan dpt support yg baik dr geng-geng blogger semua..nanti aku announcekan ye..


~from taiping with love~

...aku susah hati...

3
salam semua..
ari nie aku tersangat susah hati dengan keadaan wife terchenta aku yg nun jauh di perak..hari nie dah 2 hari wife terchenta aku x pegi keje sebab sakit kepala..aku terkilan sgt sebab x dapat ada disisi wife terchenta dikala insan tersayang aku tue tgh mengalami alahan sebab pregnant..sian kt wife terchenta aku..kalau boleh,biar aku je yg alami semua alahan tue..xpe,aku sanggup, janji wife terchenta aku sihat..aku nie klu boleh mmg nk sgt dok dekat ngn wife terchenta aku tue,bantu dia bila jadi time-time mcm nie..ari nie wife terchenta aku kena pegi check kandungan dia yg dah nk masuk 4 bulan kt klinik kesihatan..sampai sekarang aku masih xde kesempatan nak temankan wife aku g wat checking..sedih toi hati aku..aku tingin btoi nk lalui semua tue..mcm suami-suami yg len..tp nk buat mcm mana,aku dok jauh dari wife terchenta aku..aku kt johor,wife aku plak kt perak..mungkin nie dugaan untuk aku dan wife terchenta..semoga aku dan wife terchenta tabah dlm hadapi dugaan nie..amin..

p/s: bila la pihak pengurusan kt putrajaya tue nk luluskan permohonan aku untuk berpindah nie?..adoiii...


...jom main tembak-tembak...

6
salam semua..
sabtu lepas aku menjalani latihan menembak di IPK Johor Bahru..bukan menembak pakai senapang,just menembak guna pistol semi automatik je..HK USP COMPACT nama pistol tue..buatan jerman..actually latihan menembak ni dianjurkan oleh ofis aku,sebagai latihan kepada anggota tentang cara pengendalian senjata api..mesti korang tertanya-tanya kan ape kebenda la kerja aku nie,sampai kena wat latihan menembak..asenye aku pon xpernah lagi ceritakan pasal pekerjaan aku..tp, aku ase xde kepentingannye utk aku story-mory pasal keje aku..

hah,meh aku nk tunjuk pistol yg aku gunakan utk latihan tue..mungkin ade daripada korang xpernah tgk pistol jenis HK USP COMPACT nie kan..taraaaaaa...


aku bukanle nk cerita tentang cara-cara nak menembak sebab aku pon bukannye cun sgt dalam aktiviti tembak-menembak nie..hehehehe..cuma aku nk tunjukkan kt korang 2 gambar nie jer..meh tengok sama-sama..



gambar diatas bukan berniat utk berlagak atau nak cakap aku nie teror menembak..just nk share je utk tatapan sesape yg sudi nk tgk..hehehe..piala kecik nie aku dapat sebagai naib johan bagi acara falling plate @ tembak piring masa latihan menembak tue..nie acara berpasukan sebenarnya..klu individu,mmg confirm aku xkan dpt ape2 piala..hahahahaha..terima kasih kepada Abg Sanan kerana kehandalan beliau menembak sehingga membuatkan aku juga dapat piala nie..(padahal aku tembak satu pon x kena,ntah pi mana2 ntah peluru tue)



~yang paling tinggi tue lah Abg Sanan yg sgt teror menembak..yg len tue tukang abiskan peluru je~


~from taiping with love~

...bye-bye Thomas Cup...

2
salam semua..
peh,lenguh giler badan aku ari nie..tangan kiri ase cam nk tercabut..nie la bahananya akibat overacting masa men badminton semalam..konon-konon semangat piala thomas la..ceh..pe pun,piala thomas dah pon berakhir..dan seperti yang dijangka, team China skali lagi berjaya jadi champion..aku sempat la jugak tgk game antara china vs indon semalam..pada aku, lin dan mmg teror gile lah..selambe badak je dititiknye taufik hidayat..same la jugak masa dia lanyak dato lee chong wei..ntah makan ape la si lin dan tue,aku pon tak taw..teror semacam je..tp kan,semalam team indon bagi tentangan yg sengit gak kt china..aku enjoy gile tgk game beregu..ni 1st time sebenarnya aku tgk beregu indon tue men..yg paling menarik perhatian aku adalah aksi lincah markis kido (tol ke ejaan nama dia nie ek?)..mak aii,x padan dengan pendek,tp smash kaw-kaw punya laju..

ape pun, team malaysia tetap dihati..walaupun team kita gagal lagi dalam misi nk menang piala thomas, tp ok lah,dpt men sampai separuh akhir..aku rase klu team kita lawan ngn korea masa separuh akhir,insyaallah kot leh layak sampai final..tp apakan daya,leh plak jumpa china..tp, tue la kan,team kita btol2 kekurangan player muda la..payah la mcm nie..so, kepada persatuan badminton malaysia,hope dapat buat sesuatu..mudah-mudahan lagi 2 tahun, team negara kita ade pasukan yg mantap untuk menang piala thomas..nie asyik-asyik china je menang..bengang pon ade..

~MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA~
MALAYSIA BOLEH


~from taiping with love~

...Selamat Hari Guru...

2
salam semua..
aku sungguh berbesar hati untuk mengucapkan "Selamat Hari Guru" kepada semua warga pendidik di Malaysia nie..mesti semua sedia maklum yang Hari Guru akan disambut pada 16 Mei setiap tahun..Tema Hari Guru pada tahu ini adalah "Guru Pembina Negara Bangsa"..sempena Hari Guru nie,tetiba je ingatan aku diterjah oleh wajah-wajah insan yang bergelar 'guru' yang pernah bersusah payah mengajar aku dari tadika hingga ke sekolah menengah..

Kali pertama aku mengenali insan yang bernama guru@cikgu nie adalah masa zaman kanak-kanak ribena aku,time sekolah tadika..aku ingat lagi nama cikgu tadika aku tue..Cikgu Nurhayati..nie lah dia insan yg susah payah ajar aku untuk kenal ABC 123..terima kasih cikgu yatie..yg best tue,cikgu yatie nie still kenal aku sampai sekarang..time zaman sekolah rendah aku plak,nama-nama cikgu yg masih aku ingat sampai sekarang adalah Cikgu Zuliana (nie cikgu kelas aku masa darjah 1) dan Cikgu Fatimah Badariah (nie plak cikgu kelas aku masa darjah 6)..Cikgu Badariah nie aku ingat sampai sekarang sebab cikgu nie penah tarik sideburn aku..sakit woo..sebab ape kena tarik???..pe lagi,sebab x siap kerja sekolah la..tp Cikgu Badariah nie antara cikgu kesayangan aku wei masa sekolah..sekali lagi dengan berbesar hati aku nk ucapkan " Terima Kasih Cikgu, di atas jasamu-jasamu"..

Zaman sekolah menengah lebih menarik..sebab time nie aku pon dah semakin beso..so, byk jugak le cikgu-cikgu yg masih aku kenang sampai sekarang..zaman sekolah aku bermula di S.M King Edward VII, Taiping..mesti ramai kan penah dengar nama sekolah nie..hehehehe..aku sekolah kt sini dari form 1 sampai le form 3..hah,cikgu yang paling aku ingat masa belajar kat sini,x lain dan x bukan adalah Mr. James Foo a.k.a cikgu disiplin..jgn salah faham ye,aku ingat cikgu nie bukanlah sebab aku selalu kena rotan ngan dia,tp sebab ketegasan dia masa mengajar..takut beb bila masuk kelas sains dia..kata-kata keramat cikgu nie yg aku n kengkawan lain ingat adalah " Kalau saya dapat,saya tak bagi balik dah.."hehehehe..ape pun, setinggi-tinggi ucapan terima kasih ikhlas dari aku untuk semua cikgu-cikgu S.M King Edward yg sudie ajar aku masa aku sekolah kt sana..

Zaman sekolah menengah aku diteruskan lagi di Sekolah Menengah Teknik Lebuh Cator, Ipoh, Perak..kt sekolah nie lah aku byk belajar berdikari,belajar kenal orang dan mcm-mcm lagi la yg aku belajar..yang jahat,yang baik semua aku hentam belajar..biasa la,darah muda..ceh..antara cikgu yg aku ingat semestinya warden asrama la, iaitu Cikgu Leman, Cikgu Bukhari@cikgu Bob..nie adalah warden-warden yang disayangi,dihormati dan turut ditakuti oleh aku dan geng2 hostel aku yg len..cikgu-cikgu len yang byk berjasa kt aku dan paling aku ingat adalah Miss Kala Devi, Cikgu Faridah, Cikgu Tarmizi dan banyak lagi la..x dapat nk sebutkan semua..maaf ye cikgu..ape pun, terima kasih semua cikgu-cikgu di SMTLC nie yang telah berjaya mendidik aku dan kawan-kawan aku yang lain dengan sempurna..

Bagi aku,kalau la cikgu-cikgu yang mengajar aku masa sekolah dlu tak mengajar dengan penuh dedikasi, ikhlas dan bersungguh-sungguh,rasenye aku x jadi orang sekarang..so,guru adalah antara insan yang patut kita hormati dan sanjungi kerana jasa mereka untuk mendidik anak bangsa..aku sebenarnay rasa amat terkilan dengan sikap pelajar-pelajar sekarang yg dah tak tahu nk hormat dengan guru..sekiranya ada antara korang yg baca entri aku nie bergelar pelajar, hargai jasa guru-guru korang dengan cara menghormati mereka..

~SELAMAT HARI GURU~


~from taiping with love~

...ADAMAYA, berakhir sudah...

3

...dah abis daa...

salam semua..
rase-rasenya la kan, petang semalam gerenti ramai yg berpusu-pusu+tergesa=gesa untuk sampai ke rumah @ tempat yg ade tv sebelum jam 6.30 petang..tol x??..termasuk le aku..sebab ape???...lagi mau tanya ka!!!! semalam kan EPISOD LAST ADAMAYA...adoi,sadis toi citer feveret aku tue dah abis..nie bermakna next week kol 6.30 petang kt tv3 dah xder la AMANIku yg kiut-miut tue..AMANI, JANGAN TINGGALKAN PAPA!!!!...(perasannn...)

ape pon,aku tersangat2 la puas hati dengan ending ADAMAYA semalam..walaupon ramai yg dah dapat agak ending dia macam mana kan..tahniah beb untuk sein, lisa surihani,faizal yusuf dan semestinya adik mia sara di atas lakonan yang MANTAP!!!!..clap clap clap...xleh tahan la tgk adam nangis semalam..nangis yg macho+cool..peeewiiiittt...semalam baru le utk pertama kalinya aku rasa kesian kat si dani tue..sian dia,gila bayang kt maya..tue la,sapa suh jahat sgt..nie le balasannya..

hopefully pas nie adalah lagi siri-siri drama yg mantap cam ADAMAYA dan NUR KASIH kt tv3..barulah petangku lebih bermakna..hehehehe..


~from taiping with love~

...misi backlink...

0

Boleh percaya ke mende nih??? Aku dpt benda nie dari blog eLL..dan si eLL nie plak dapat dari blog uncle.... kalau betul lahhh...!!!
lagi pon x rugi cuba...

Meh baca cara-caranya

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini.
Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini
untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1. Igauan

2. Ad-dai’

3. kakngah

4. zlh@n

5. LYAfrina

6. download mp3 percuma

7. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂

8.Cara hidup baru abad 21

9.Bila Aku Menulis Blog

10.~ApekpunyaBlog~

11: My Big Family & Friends

12. ABCMILO

13. uncle

14. eLL

15. faizal



PERATURAN
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1,
yang No.3 jadi No.2,
yang No.4 jadi No.3
dan seterusnya.
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:


Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125

Posisi no.7, Jumlah backlink=390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625


~from taiping with love~

...sambutan Hari Belia Negara 2010...

2
salam semua..
kali nie aku nk buat entri khas sempena HARI BELIA NEGARA 2010..untuk pengetahuan semua, HARI BELIA NEGARA nie disambut pada 15 Mei setiap tahun..Sambutan Hari Belia Negara pada tahun ini akan diadakan di PUTRAJAYA pada 14-16 Mei 2010 dimana acara kemuncak sambutan pada 15 Mei di Putrajaya International Convention Center (PICC) ialah Perhimpunan Hari Belia Negara bersama YAB Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak..Tema untuk Hari Belia Negara pada tahun nie adalah ”Belia Kreatif dan Inovatif Pemacu Pembangunan Negara

Korang tahu tak SIAPA ITU 'BELIA'?..kalau korang kini berusia antara 15 tahun hingga 40 tahun,maka dengan sukacitanya aku nak bagitau yg korang adalah BELIA..termasuk lah diri aku nie..jadi aku dan korang adalah insan-insan yang layak untuk menyambut Hari Belia Negara..sesungguhnya aku nak bagitau dengan jelas yang aku tersangat-sangat la bangga dapat menjadi belia di Malaysia..proud to be Malaysian Youth..

Selaras dengan tema Hari Belia pada tahun ini, pihak Information Technology Youth Movement atau ITYM telah mengusulkan satu projek iaitu 50 Creative Youth Blog..Tujuan projek nie diadakan adalah untuk menunjukkan kepada masyarakat di Malaysia tentang kewujudan satu komuniti blogger Belia yang kreatif dan inovatif..


Kenapa aku cakap komuniti blogger adalah belia yang kreatif?..

Senjata utama seorang blogger adalah penulisan @ entrinya..di sini lah tempat seorang blogger itu mencurahkan kreativitinya..untuk menjadi seorang blogger,seseorang itu perlu kreatif untuk hasilkan satu penulisan @ entri yang mampu menarik perhatian orang untuk membaca..bukan ke tue satu kerja yg memerlukan kreativiti yang tinggi..bukan mudah untuk membuatkan orang untuk membaca tentang apa yg kita tulis, walaupun penulisan itu hanya satu catatan ringkas tentang kehidupan seharian..tp, berbekalkan kreativiti, seseorang blogger mampu membuatkan orang lain membaca penulisannya..selain itu, komuniti blogger turut menjadikan blog-blog mereka sebagai satu platform untuk menyampaikan, berkongsi maklumat tentang apa sahaja..kini, masyarakat mempunyai pilihan tambahan dalam mendapatkan maklumat..so, tema Hari Belia tahun nie amatlah sesuai ditujukan kepada komuniti blogger di Malaysia..

"Blogger Kreatif dan Inovatif Pemacu Kemajuan Negara"



~from taiping with love~

...saya budak baru belajar...

1
salam semua...

Alhamdulilah, aku tersgt2 teruja sebab followers aku kini dah mencecah 53 org!!!...tq very2 much kepada readers @ blogger yg sudie follow blog baby aku nie..walaupun blog aku ni lagi 2 hari genap le usianya sebulan, tp dah ade yg sudie nk baca @ dengar coretan2 aku nie..terasa sgt2 dihargai..at least aku tau ade jugak insan2 di luar sana yg sudie nk dengar omelan aku di sini..skrg nie, nafsu aku utk menulis begitu membuak2..kaw2 dah nie..aku harapkan prestasi aku nie mampu berkekalan..dan aku sebagai blogger yg masih mentah nie amat2 mengharapkan support dari blogger2 yg len..ape2 yg kurang, yg x kena ttg blog aku nie,hope korang semua dapat beri komen dan kritikan..aku skrg nie masih dalam proses learning..byk beb hal ehwal dunia blogging yg aku masih xtaw..

~SHARING IS CARING~


~from taiping with love~

...terima kasih BEN ASHAARI...

0
~salam semua...
aku nk ucapkan byk2 terima kasih kepada BEN ASHAARI kerana sudi membuat review ke atas blog serba baby aku nie..actually BEN ASHAARI telah melakukan terjahan kt blog aku dah beberapa hari ( klik di sini )dan hari nie baru aku berupaya untuk tulis entri nie..mesti korang tertanya2 kan,kenape baru sekarang aku kuarkn entri nie..sebenarnya aku masih terkezut berok yg BEN ASHAARI sudi untuk review blog aku nie..aku mcm kehilangan idea untuk tulis entri tentang terjahan BEN ASHAARI nie..sbb tue aku hold dlu untuk tulis entri nie..

kat sini, aku nak akui ape yg orang cakap tentang saudara BEN ASHAARI...YA, BEN ASHAARI adalah seorang blogger yg sgt sporting, sempoi, best dan mcm2 lagi la..walaupon blog aku nie masih di tahap baby kecik sesangat, tp BEN ASHAARI masih sudi untuk singgah,wat review dan beri kata2 semangat kt blog aku nie..terharu beb..ase btol2 dihargai..lagi satu, aku nk bagitau yg aku antara blogger yg sangat meminati penulisan BEN ASHAARI.. memang tiptop entri2 yg BEN ASHAARI nie tulis..mmg x hairan la BEN ASHAARI nie ramai followers..kini, BEN ASHAARI adalah inspirasi untuk aku dalam berkarya di dunia blogging nie..aku akan rasa cam x puas hati klu sehari tak baca entri2 BEN ASHAARI..entri2 yg ditulis bukan entri2 yg kosong tanpa makna..itu yg buat aku tertarik utk membaca..

so,klu ade newbie2 yg terbaca entri aku nie,aku dengan sukarela tanpa paksaan nk mengajak korang untuk kenali insan yg bernama BEN ASHAARI nie..memang berbaloi..

kepada geng2 blogger yg masih belum join KELAB BLOGGER di facebook,ayuh semua, kita kasi gegar group tue..moh le kite weih >>>>>> klik di sini

p/s: ini bukan entri membodek @ yg sewaktu dengannye..harap maklum..





~from taiping with love~

...my 1st AWARD...OMG!!!...

4
salam semua...
alhamdulilah,setelah hampir sebulan aku menceburi arena blogging nie,akhirnya aku dikurniakan satu AWARD!!!..huhuhuhhuhu,teruja toi asenye...xsangka ade jugak yg nak bagi award kt blog aku nie..SETINGGI-TINGGI ucapan terima kasih kepada CIK IERAHAZIERA kerana sudi bagi award nie.. (cantik ke blog aku nie?..cantik le kot ek,klu x takkan orang nk kasi award nie kan)...


menurut CIK IERAHAZIERA, org yg dpt award nih kene wat camnih:
1) kena wat post pasal award ni
2) copy gambar award cam kt atas 2
3) bg la ucapan cket dan bg link orang yg bagi award kat korang 2..
4) kena la tag 15 orang yang aku nak beri award ni plak..

syarat yg pertama = DONE!!!
syarat yg kedua = DONE!!!
syarat ketiga = DONE!!!
syarat keempat = inilah dia insan-insan yg aku pilih untuk terima award nie...hope korang dapat menerimanya dengan tangan yg terbuka k...nie kire special dedication dari aku kepada blogger yg sudie jadi followers aku..



~from taiping with love~

...detik 6.00 petang...

3
salam semua..
hmm,petang ni tepat jam 6.00 petang,aku pasti akan berada di hadapan tv..dan aku nk korang semua pon buat benda yg sama gak..aku x kire,korang kena buat jugak..dan pastikan bila dah ade depan tv tue,bukak cenel TV1..dan tolong jgn dok gatal2 nk tgk cenel lain..
APE!!!!!...korang tanya kenape nk kena tgk TV1 kol 6 petang nie..???....meh cni aku nk bagitau sebab musababnya ye...BACA DENGAN TELITI APE YG AKU CAKAP NIE OK!!!...

TEPAT JAM 6.00 PETANG NIE, PASUKAN PIALA THOMAS NEGARA KITA AKAN TURUN BERAKSI MENENTANG NIGERIA..

so,marilah kita sama2 tonton perlawanan nie ye..dibawa secara langsung taw oleh RTM..rugi wei x tgk..DATO LEE CHONG WEI main tue..

p/s: betol2 berharap pasukan kita dapat menang Thomas Cup tahun nie..asyik2 China je yg menang..


~from taiping with love~

...kisah petang ini...

2
"relax,relax, jgn la berebut2..jap lagi semua dapat keluar"..aku berkata kepada PELUH-PELUHku..hangin toi aku dengan peluh-peluh nie..xgheti2 nk beratur time nk kuar..ingat liang roma aku nie beso lubang hidung aku ke?...bawak2 le bersabo...



sebenarnya aku nie baru je lepas men badminton..penat beb..lama beno aku ase aku x pegang raket..seb bek la aku masih lagi kenal bentuk raket badminton mcm mana..klu x,haru biru jugak wei..ase2nya hari nie adalah kali pertama aku pegang raket badminton utk tahun nie..so,ari nie jugak merupakan hari pertama aku berpeluh kaw-kaw punya time PETANG...huhhuhuhuhu..aku nie adalah antara insan yg tersgt la malas di kala petang menjelma..harap maklum..sekian ceritaku di petang ini..



~from taiping with love~

...jom layan lagu nie...

0
salam semua.. petang jumaat nie aku nk share ngn korang satu lagu yg skrg nie jadi lagu feveret aku..huhuhuhhuuu..meh meh semua,layan video kt bawah nie...tajuknye KU PUJUK KU RAYU...layannnnnnzzzzzzz.....




~from taiping with love~

...tarikh-tarikh HARI IBU di seluruh dunia..

0
ASSALAMUALAIKUM...
asenye mesti korang semua dah tau kn yg hari AHAD nie adalah HARI IBU....ape!!!! ade jugak yg x taw...waduh-waduh...kepada yg x taw tue,sila ingat tarikh nie ye ..beso2 aku tulis nih,nk bg korg ingat.. 9 MEI 2010 @ AHAD MINGGU KE-2 DALAM BULAN MEI SETIAP TAHUN...

Bercerita pasal HARI IBU nie, td aku telah menjelajah ke satu BLOG dan telah menjumpai sesuatu yg aku x penah tau (aku rasa korang pon xtau kot benda)...trimas kepada penulis BLOG ini atas info tersebut..aku ingatkan selama nie HARI IBU disambut oleh satu dunia pada 9 Mei setiap tahun..rupanya TIDAK!!!!...rupenya banyak tarikh utk sambutan HARI IBU nie..so, kt cni aku nk sharekan tarikh-tarikh sambutan HARI IBU..info nie aku ase mungkin berguna bagi sesape yg bakal@tinggal kat oversea nun..check it out...

9 Mei 2010 (atau lebih tepat lagi.. adalah pada Ahad minggu kedua dalam bulan Mei)
bagi negara MALAYSIA, Anguilla, Aruba, Australia, Austria, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belgium, Belize, Bermuda, Bonaire, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Croatia, Cuba, Curaçao, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Estonia, Finland, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Honduras, Hong Kong, Iceland, India, Italy, Jamaica, Japan, Latvia, Malta, Myanmar, The Netherlands, New Zealand, Pakistan, Peru, Philippines, Puerto Rico, Singapore, Slovakia, South Africa, St. Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Suriname, Switzerland, Taiwan, Trinidad and Tobago, Turkey, Ukraine, United States, Uruguay, Venezuela, Zimbabwe

1 Mei 2010 (Ahad pertama dalam bulan Mei) bagi negara Hungary, Lithuania, Portugal, Spain

29 Mei 2010 (Ahad terakhir dalam bulan Mei) bagi negara Algeria, Dominican Republic, France,Haiti, Mauritius, Morocco, Sweden, Tunisia.

22 Mac 2010 bg negara Ireland, Nigeria, United Kingdom

12 Ogos 2010 bg negara Thailand yang juga merupakan tarikh lahir Queen Sirikit

22 Disember 2010 di Indonesia…

~from taiping with love~

...tiba-tiba...

4
POLITEKNIK UNGKU OMAR , IPOH PERAK...secara tiba-tiba nama tempat nie bermain-main dlm kepala otak aku..tiba-tiba jugak semua kenangan suka duka yg aku lalui masa menjadi salah seorang penghuni tempat nie muncul depan mata..mcm ade org wat live show plak..semua nie terjadi gara-gara aku terpandang logo warna kuning yg tersgt2 la aku kenai kt blog CIK ADA..selidik punya selidik, upernye CIK ADA nie penghuni tempat tue upernya..pe pun,terima kasih kepada CIK ADA nie sbb ingatkan aku kembali pada tempat yg penuh berjasa kepada aku..kt cni la aku belajar tentang HIDUP, belajar utk jadi MANUSIA, dan belajar utk memiliki segulung diploma..

...PUO, TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA...


~from taiping with love~

...pesanan buat PENYAMUN...

3
aku hairan betul la dengan sifat manusia zaman sekarang nie..dah xder sifat PERIKEMANUSIAAN langsung..baru kejap td aku baca satu berita kat myMetro, seorang wanita yg berusia 58 tahun, dijumpai oleh suaminya berlumuran darah dalam keadaan muka, leher dan dada parah akibat ditetak oleh penyamun yg menceroboh masuk ke rumah mereka..kejadian nie berlaku kat Pangsapuri Intan, Ampang Permai..

aku baca laporan akhbar ni pon dah ase ngeri dah..xsanggup aku nak bayangkan macam mana keadaan mangsa yg ditetak nie..x dapat aku nk gambarkan mcm mana la situasi masa kejadian tue berlaku..kenapa lah si penyamun tue boleh pegi tetak makcik yg lemah dan x berdaya tue?..ape kudrat yg ada pada seorang makcik yg berumur 58 tahun????..OTAK TARAK KA MAU PIKIR!!!..klu dah kemaruk sgt nk menyamun sampai terketaq-ketaq tangan xlh tahan dah, samun aje la..tp x payah la gi tetak-tetak orang..amik ajelah ape benda yg korang nak...barang kemas ke,periuk belanga ke,lesung batu ke..amik amik amik..tp TOLONG LA JANGAN SAMUN NYAWA ORANG YANG TIDAK BERDOSA....ADA PAHAM KA PENYAMUNNNN!!!!!

~from taiping with love~

...akibat xde idea...

0

Assalamualaikum...

Disebabkan hari nie aku terlampau xde idea nk membebel, so aku just nk tulis lirik lagu yg selalu aku dendangkan semasa konsert SABUN DI BILIK AIR dan menjadi kegilaan dan siulan berus gigi, sabun dettol, berus basuh kain, ubat gigi colgate dan botol shampoo aku dalam bilik air...

p/s: nie le akibatnya klu aku dah xde idea..merepek meraban ntah hape2...

SELAGI ADA RINDU - PAK LONG

Selagi Ada Bulan Mentari
Selagi Ada Berkasihani
Selagi Ada Bulan Dan Bintang
Selagi Ada Berkasih Sayang
Selagi Ada Ombak Dan Laut
Selagi Hatiku Terpaut
Selagi Ada Turunnya Hujan
Selagi Ada Rahmat Tuhan
Selagi Ada Langit Dan Bumi
Selagi Cintaku Bersemi

co

Selagi Ada Waktu
Selagi Ada Rindu
Biar Beribu Batu
Ingin Aku Bertemu
Oh Kasih (Oh Kasih)
Damailah (Damailah)
Engkau Disana
Ku Berdoa (Ku Berdoa)
Pada Tuhan (Pada Tuhan)
Agar Kau Bahagia


~from taiping with love~

...lirik lagu OST ADAMAYA - YANG TERINDAH...

0
Salam semua..
hari nie aku terdetik utk mencari lirik penuh untuk OST ADAMAYA - YANG TERINDAH..baru hari nie aku tahu lagu yg cukup merdu ini adalah hasil nukilan insan yang bernama DAKMIE ..apa kata kita sama-sama hayati dan selami bait-bait lirik yg cukup indah ini..

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah



~from taiping with love~

...gud nite everybody...

0

hmm,walaupon jam masih awal lagi,tp badan aku tersgt la letih..mata nie pon cam dah ada gam..so nie entri last dari aku sebelum aku ke alam tido..pe pun,ari nie semuanya berjalan dengan baik untuk aku..alhamdulilah..semoga ESOK akan menjadi hari yg LEBIH BAIK utk aku n kawan2 blogger aku semua..mudah2an esok pagi aku masih lagi berpeluang melihat keindahan pagi ciptaan Yang Maha Berkuasa..semoga ESOK adalah hari yg penuh keberkatan untuk diri aku,isteriku,ibubapaku,ahli2 keluargaku dan semua sahabat-sahabatku..AMIN..

..SELAMAT MALAM SEMUA..


~from taiping with love~

...home made choc by FARIHAH...

0
salam petang utk semua..ok,untuk entri kali nie,aku nk promosikan satu shopblog milik sahabat aku iaitu FARIHAH a.k.a AYANG..actually FARIHAH ni adalah rakan sekolah aku masa kat SMTLC (teknik lebuh cator,ipoh)..si awek manis ni kini menetap dan bekerja di KL..

FARIHAH nie baru aje lahirkan blogshop dia lebih kurang 2 minggu lepas..tujuan si FARIHAH nie wujudkan blogshop adalah untuk memperkenalkan produk@bisnes yg sedang diusahakan, iaitu HOME MADE CHOCOLATE..kalau korang nk tahu, FARIHAH nie lah org yg bertanggungjawab menyediakan coklat yg aku jadikan decoration sempena anniversary aku..blogshop FARIHAH nie bersedia menerima tempahan coklat bagi sesape yg nk jadikan coklat sebagai hadiah utk majlis harijadi,pertunangan dan mcm2 majlis lagi la..dan yg paling penting, harga yang ditawarkan amat2 berpatutan tau..

untuk maklumat lanjut tentang HOME MADE CHOCOLATE nie,korang leh le terjah ke blogshop si FARIHAH nie ye.. klik di sini HOME MADE CHOC


~from taiping with love~

...JB,aku kembali...

1
alhamdulilah,aku selamat sampai ke JB pagi nie..walaupun terpaksa bertapa dlm kesejukan selama 10jam dalam bas,aku tempuhi dugaan ini dengan penuh kerehaan (ayat pasrah giler nie)..yg pasti,aku nyenyak gile tido dlm bas..huhuhhu..mana taknye,naik-naik bas je smlm,trus aku pekena ubat batuk,ubat selsema ngan ubat demam..kasi high sket..terbaeekkk!!!..pe lagi,xsampai 10 minit,trus aku lena tido diselimuti dengan selimut yg aku cilok dalam flight MAS masa aku gi sabah tahun lepas..huhuhuhhuu..sedar-sedar je dah sampai plaza tol skudai..peh,giler punya tido..tp xpela kn,at least xder la aku bosan sgt dok dalam bas..


~from taiping with love~

...sesi qada...

0
ari nie jari-jemari aku memang gatal gile nk tulis entri..sebab dah 2 ari aku x postkn pe2 entri..so,ari nie aku nk qada balik..2 hari lepas sibuk ngan anniversary aku..tue yg x sempat nk wt ape2 entri..smlm plak aku demam terok beb..adoi,cam nak pecah kepala asenye..tue yg xlh nk tulis pe2 entri tue..nk bukak mata pon seksa,ni kan pulak nk taip entri..x bleh blah..entri pasal anniversary tue pon baru ari nie aku tulis..disebabkan semalam aku demam,so ari nie aku telah isytiharkan MC terhadap diri aku..huhuhuhuhuhu..ekcely,aku ni bukan saje2 tau amik MC..ari nie wife aku de final exam utk last paper dia kt Uitm Sri Iskandar..so,aku kena temankan wife aku g exam..so,aku dengan pasrah n rela hati mengorbankan rm10 utk bli MC..hehehehehehe..so,malam ni aku akan berangkat pulang ke JB..adoi,busan sungguh la nk balik JB..tp, nk wat camne kan,punca rezeki aku kt sana..hidup kena diteruskan..walau mcm mana pon,aku sgt2 puas hati sbb segala yg aku rancangkan utk anniversary aku berjalan lancar..


~from taiping with love~

...nuffnang ooo nuffnang...

2
YAHOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!...akhirnya earning nuffnang aku telah berjaya membebaskan dirinya dari angka '0'...hahahahahahaha..walaupun jumlahnya amat le ciput,tp sudah cukup bagus utk newbie cam aku nie..hahahahahahaaha..


~from taiping with love~

...rEpoRt kEsIh@t@n...