...r@k@n nI@g@ t@ukE BloG...


...mod lepak...

0
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Peh, lapar btol la perut aku pagi nie..Pagi tadi masa bangun tido, perut menyanyi kaw-kaw punya..Hampeh je..Pagi tadi dalam pukul 6.45,aku pegi hantar wife aku pegi keje..Hari nie aku masih cuti..Huhuhuhu..Masih lagi dalam mod lepak-lepak..Lusa baru aku mulakan tugas kt tempat baru..Cadangnya petang nie lepas wife aku balik kerja, aku nak gi ke Butterworth..Nak hantar barang-barang aku..Tapi rasa macam malas pon ada..Hmmm..tengok la nanti camne..


~from taiping with love~

...catatan perjalanan Taiping-JB-Taiping...

0
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Dah 3 hari aku tak postkan apa-apa entri..Last entri aku pon 24hb hari tue..Last entri aku masa kat JB..Dan sekarang nie, dah 3 hari aku dok relax kat Taiping..Hohohohohoho,manyak syok woo dapat dok kat kampung lama-lama..Feeling habis..

Subuh tadi dalam pukul 2 pagi aku dan wife selamat sampai ke Taiping dari JB..Malam Sabtu lepas aku bertolak ke JB untuk amik barang-barang aku..Kan aku nak pindah ke Penang 1/7 nie..So,aku bawak la wife aku sekali ke JB untuk amik barang-barang yang aku tak leh nak bawak naik bas hari tue..Banyak jugak barang aku rupenya..Ngan-ngam je barang-barang tue aku sumbat dalam kereta aku..Sikit coretan tentang perjalanan aku ke JB malam tue..Aku bertolak dari rumah dalam pukul 9.15 malam..Singgah jap kat rumah kawan aku, Mamin amik barang yang dia suh aku hantarkan kat dia bila lalu kat Shah Alam nanti..Kiranya dalam kol 10 malam gak le aku masuk highway Changkat Jering..Atas highway kereta tak berapa banyak sangat malam tue..Kira jalan line clear la..Tapi aku tak pecut pon..Aku bawak dalam 80 km/j je..Buat apa bawak laju-laju kan..Nak bawak laju-laju pi Sepang la..kan kan kan..Dalam otak aku memang dah plan siap-siap dah hentian R&R mana yang aku nak singgah..So, R&R Tapah jadi mangsa persinggahan pertama aku..Kat situ, aku berenti kejap je..Lepas hajat kat toilet dan beli pau kacang+kaya 2-3 ketul ngan air,aku pon gerak la..Malas nak berenti lama-lama,sebab perjalanan aku jauh lagi beb..

Dari R&R Tapah,aku straight je tanpa henti sebab aku budjet nak stop rehat kt R&R Seremban..Aku sampai KL pon lebih kurang pukul 1.30 pagi dah..Highway pon dah lengang gile..Tambah-tambah bila dah masuk area Seremban..Hah, masa aku on da way ke R&R Seremban, tiba-tiba aku perasan dari side mirror aku ada banyak lampu kat belakang..Makin lama makin dekat..Rupa-rupanya 1 group mat rempit tengah racing kat highway..Semua pakat rempit pakai RXZ..Yang paling aku tak tahan, semua pakai wat aksi Superman..Gila toi..Dalam hati aku dok kata diaorang nie tak sayang nyawa ke..Buatnya terjatuh, tak ke hancur badan tue tersagat atas highway..Aku pon drive slow-slow la,bagi Superman-superman tue terbang laju-laju dlu..Kang kalau terlanggar kereta aku kan naya je..Tak sampai 2 minit lepas Superman-superman tue terbang potong kereta aku, tetiba aku nampak diaorang semua pakai kelam-kabut berhenti kat tepi jalan..Yang buat u-turn balik pon ade..Nie aku budjet mesti polis yang wat road block nie..Hah, padan muka..Rupa-rupanya aku silap..Superman-superman tue berhenti terbang laju-laju sebab ada sorang Superman dah jadi berkecai atas jalan..Masyallah..Patut la diaorang berenti terbang,sebab geng-geng Plus Ronda yang tahan..Ingatkan polis..Aku pon slowkan la kereta aku..Tiba-tiba,aku terpandang belah kanan aku..Aku nampak macam kaki orang je kt divider jalan..Tapi badan tak nampak pulak..Mengucap panjang aku..Aku tak berani pandang lama-lama..So,aku pon terus je jalan..Tak nak aku berhenti tengok apa yang jadi..Bukan tak prihatin, tapi fikirkan wife aku yang tengah preggy kat sebelah aku nie..Aku pon teruskan je perjalanan aku sampai R&R Seremban..Masa kat R&R Seremban tue,aku sempat sembang ngan 2 orang brother yang kebetulan tengok gak accident superman berkecai tue..Melalui cite diaorang,memang betul la apa yang aku nampak tadi kaki orang..Dah putus beb..Badan pon diaorang kata dah berkecai gak..Adoi,seram je aku dengar..Maybe brother 2 orang nie berhenti tengok kot..Nasib baik la accident tue tak jadi depan mata aku..Kalau tak, rasanya mau aku tak boleh drive dah malam tue nak ke JB..Dah,dah..cukup la sikit-sikit citer pasal accident tue..Ngeri plak bila aku fikir-fikir balik..

Kat R&R Seremban tue,aku bantai tido 2 jam..Hahahahaha,puas hati aku..Pukul 4.30 pagi baru aku teruskan perjalanan aku..Hujan menggangu sikit perjalanan aku dari Seremban..Kaw-kaw punya lebat tau hujan..Memang aku tumpukan 150% la perhatian masa memandu..Memang depan tak berapa nampak jalan..Wiper kereta tue guna yang paling laju..Kereta pulak memang takde langsung..Hampeh je kan..Bayangkan la, selama 4 jam, iaitu dari Seremban sampai la ke JB aku drive dalam hujan lebat..Mencabar skill pemanduan aku btol..Terpaksa aku gunakan segala pengalaman memandu aku..Cewah, ayat macam drive kereta F1 kt track je kan..Poyo!!!..Sepanjang 4 jam drive dalam hujan tue, tak silap aku ada la 4-5 biji kereta terbabas..Nie mesti kes bawak laju-laju dalam hujan..Langgar lopak air, terus terbabas..Tue antara analisis spontan yang sempat aku buat..

Akhirnya,berkat kesabaran dan doa, aku dan wife selamat sampai ke JB dalam pukul 8.30 pagi..Alhamdulilah..Lepas breakfast kat Setia Tropika, aku terus ke rumah sewa aku kat Larkin Perdana..Lepak rehat-rehat sampai pukul 2.00 petang,aku dan wife pon bersiap bertolak balik..Sebelum balik, aku dan wife sempat singgah Danga Bay jalan-jalan kejap.Wife aku sempat beli tudung syria kat dalam Danga Festive Street Mall..Puas berjalan, kami makan kat restoran yang dibina di dalam rumah tradisional Johor, iaitu Rumah Limas..Kat Danga Bay nie,korang leh la tengok macam mana rekabentuk rumah tradisional Johor..Kafe nie antara tarikan pelancong kat Danga Bay nie..Makanan dia sedap tau,walaupun agak mahal sikit..Takpe la,sekali-sekala kan..Tak dak hal lah!!! So,kalau korang datang ke Danga Bay, leh la try makan kat Kafe Rumah Limas nie ye..

Dan kenyang makan, dalam pukul 4.00 petang,aku dan wife pon bertolak balik ke
Taiping..Alhamdulilah, cuaca elok je sepanjang perjalanan kami petang tue..Highway pun lancar je, walaupun kereta banyak jugak le yang menghala ke KL..Dalam perjalanan balik nie, aku dah tak jumpa dah Superman terbang..Bagus bagus bagus...Akhirnya, dalam pukul 2.00 pagi, kami selamat sampai depan pintu pagar rumah aku (actually rumah wife aku,sebab rumah nie atas nama dia,hehehehe)..

Itulah sikit catatan perjalanan aku..Sori la klu ade yang naik boring baca entri kali nie..Rasanya nie entri aku yang paling panjang..Bye-bye JB..


~from taiping with love~

...last entri di JB...

1
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Khamis sudah hari nie..Hmmm, esok adalah hari terakhir aku kt JB nie..Tengahari tadi aku dah pun hantar motor aku ke stesyen keretapi untuk diposkan ke Butterworth..Kena charge RM 123.30..Rupanya hari nie baru aku sedar pos motor guna keretapi lebih murah dari pos guna servis pejabat pos..Masa aku hantar motor aku nie dari Taiping ke JB tahun lepas, klu tak silap la, aku kena charge rm 170.00 kot..So, kali nie,aku dah berjaya melakukan penjimatan sebanyak RM50.00..Huhuhuhuhu..Jimat-jimat..

Barang-barang kat ofis nie pun aku dah siap packing..Semua kerja-kerja tertangguh pun dah settle..So, ini adalah entri terakhir aku dengan menggunakan pc ofis aku..huhuhuhu..Balik rumah nanti, aku nak buat misi packing baju-baju aku pulak.. Rasanya macam banyak je..

Bye-bye JB...



~from taiping with love~

...bosan...

0
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Hari nie memang BOSAN tahap gaban...

Arghhhhh!!!..

Pagi tadi takde la BOSAN sangat..Sebab aku ada banyak kerja nak kena buat..

Start dari tengahari sampai la sekarang, aku memang dalam mode BOSAN!!!!..

Harap maaf kalau entri nie memBOSANkan korang..


Sebab aku memang tengah BOSAN!!!



~from taiping with love~

...lucah tak...

5
ASSALAMUALAIKUM W.B.T



~klik gambar utk lebih jelas~

Disebabkan ada permintaan, dan aku nie bukan jenis yang suka menghampakan, so aku sajikan untuk tatapan sesiapa yang sibuk sangat dok search tue..
|
|
|
|
|
|
|
|
V






Tengok le puas-puas ye..Sengal!!!!



~from taiping with love~

...tak berhati perut langsung...

2
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Cis,cis..Memang kejam..Tak berhati perut langsung..Tak berperasaan..Tergamak sungguh buat macam tue..

Aku marah gile nie..

Sebab ape aku jadi macam nie?..

Klik sini

Dah tau dah apa punca aku hangin kan..

Memang tak patut la..Korang rasa patut tak?Kalau ye pun nak mengamuk, agak-agak la..

Ahhhhhh,malas la nak cakap dah..

Benda dah jadi kan..


~from taiping with love~

...mestilah pernah!!!...

3
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Syoknye dapat pegi Port Dickson..Huhuhuhu..Nie 1st time beb aku pegi PD..Teruja-teruja..Walaupun pegi atas urusan kerja, tapi ok la kan..Janji sampai gak aku kt PD tue..Habis satu bandar dia aku hemtam pusing-pusing..Lepas nie klu ade orang tanya aku pernah pergi PD ke tak, dengan eksyennya aku nak cakap, MESTILAH PERNAH!!!

Itu aje lah yang aku nak cakap kali nie..

p/s: padahal mesti ada antara korang yg dah jemu pegi PD kan..


~from taiping with love~

...rajinnya aku...

1
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Hari nie dah hari Isnin 21 Jun 2010..Maknanya ini Isnin terakhir aku bertugas di JB nie..Dan minggu nie adalah minggu terakhir aku bertugas kat JB..Next week, aku akan mula bertugas kat Penang plak..So, hari nie, pagi-pagi sampai je ofis, terus aku buat kerja pembersihan kat meja ngan loker aku..Kasi packing semua barang-barang personal aku..Disebabkan tahap kerajinan aku sangat tinggi hari nie, habis semua benda aku bantai lap..Komputer, meja, tepi meja, rak, semua jadi mangsa kerajinan aku..Isk,rajin jgak aku nie rupenya kan..Hari nie, abis semua harta karun aku dalam laci dan loker aku selongkar bawak keluar..Kasut, baju, seluar jeans,ntah hape-hape lagi ntah semua terkeluar hari nie..Baru aku sedar yang ofis nie dah jadi macam rumah kedua aku pulak dah..Nie baru barang-barang aku kat ofis yang aku dah kemaskan,belum lagi barang-barang kat rumah plak..

Hmm,sesi mengemas dah settle..Jap lagi nk pegi Port Dickson plak..Nak settlekan kerja aku yang tertangguh sebelum aku berpindah nie..

p/s: Suke giler ofismate yang akan guna meja dan loker aku lepas nie,sebab dah comel dah..Clean and clear..

...abah...

0
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Aku nak cakap kuat-kuat nie..Bagi semua orang dengar..SELAMAT HARI BAPA, ABAH..Ucapan khas dari aku sebagai anak kepada seorang bapa yang sgt aku kasihi, hormati dan sanjungi..Kat sini,aku dengan bangganya nak bagitau EN. AHMAD BIN NAPIAH adalah nama ABAH aku..

Terima kasih atas segalanya, ABAH..

Terima kasih kerana bisikkan kalimah azan di telingaku 26 tahun dulu masa mula-mula anakmu ini keluar melihat dunia


Terima kasih atas segala pengorbanan dan susah payah dalam besarkan anakmu ini

Terima kasih di atas kasih sayang dan perhatian yang diberikan semasa membesarkan anakmu ini

Sesungguhnya ABAH, Insyallah anakmu ini akan berusaha membalas segala jasa dan pengorbananmu

Ketahuilah ABAH, anakmu sentiasa mendoakan kesejahteraan dirimu dunia akhirat

...Aku sayang ABAH aku...


~from taiping with love~

...video lucah cewek gemuk...

5
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Panas!! Panas!! Panas!!

Hah, sape nak dapatkan video lucah cewek gemuk? Cepat-cepat angkat tangan...

Isk.isk...

Bukan keje aku la nak sebarkan benda-benda cam nie..Tapi, jom tengok kat bawah nie..


~klik gambar utk tengok lebih jelas~

Kutu mana la punya kerja nie..Video lucah cewek gemuk yang dicarinya..Orang sekarang nie tengah sibuk cari video Ariel Peterpan le..Sengal!!!!



~from taiping with love~

...blogwalking dengan Wawwi Matrix Blogwalking...

2
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Aku nak share widget yang aku jumpa masa jalan-jalan kat blog Sis Dahlia dan Farid tadi..Korang perasan tak kt sidebar aku tue ade widget baru..Kalau tak perasan,baik korang tengok sekarang..Widget nie duduk molek je bawah "Papan Notis Tauke Blog" aku tue..

Sebenarnya, aku tak berapa faham function widget Wawwi nie..Secara umumnya yang aku faham, widget nie utk mudahkan acara blogwalking..Aku pon masih lagi dok kaji mengkaji tentang widget nie..Nanti kalau aku dah betol-betol faham, aku share ngan korang ye..Nie ade la sikit rujukan yang kite leh share same-same pasal Wawwi nie..

Klik sini, sini dan sini...eh ada lagi.. sini jugak ye..


Ini pulak info dari Wawwi sendiri..Korang baca lah ye..Mungkin ade antara korang yg lagi bijak dari aku dan faham tentang Wawwi nie, share-share la ngan aku dan kengkawan yang lain ye..

Wawwi Matrix BlogWalking adalah widget yang akan memaparkan URL Blog anda ke senarai Networker blog yang mendaftar melalui blog anda mengikut formula Matrix nx15 dan juga merupakan sistem Autospillover.

Matrik nx15

Sebagai contoh jika status akaun anda ialah Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah

Lv1: 5 = 5
Lv2: 5x5 = 25
Lv3: 5x5x5 = 125
Lv4: 5x5x5x5 = 625
Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125
Jumlah Network: 3905 Blogger

Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa. Sebagai contoh jika anda melayari 5 laman web melalui Wawwi Matrix Blogwalking sehari, anda sudah berpeluang mendapat 19 525 trafik ke blog anda dalam sehari. Hal ini adalah lebih mudah, menjimatkan masa, tenaga serta wang ringgit.

Anda pasti teruja menggunakan sistem ini dengan kedalaman sehingga level 15.

Autospillover

Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.

Sistem yang digunakan:
MATRIK (nx15) + Autospillover

Sistem Mata (Point)

Fungsi mata ini adalah digunakan untuk menaiktaraf lebar atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.

Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog anda. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata (jika upline melihat blog anda) dan dari 5 mata hingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).

Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog, dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:

Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata
Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata
Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata
Iklan Banner 160x180 - 5 Mata
Iklan Banner 125x125 - 10 Mata
Iklan Banner 468x60 - 15 Mata



Jika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blog sehari, maka anda akan memperoleh 39050 mata. Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda dapat mata tambahan.

Jumlah Mata Sehari
3905 blogger x 10 blog dilawati = 39050 mata

Walaubagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama.

Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.

Sponsor secara langsung = 20 mata
Downline level 1 = 15 mata
Downline level 2 = 14 mata
Downline level 3 = 13 mata
Downline level 4 = 12 mata
Downline level 5 = 11 mata
Downline level 6 = 10 mata
Downline level 7 = 9 mata
Downline level 8 = 8 mata
Downline level 9 = 7 mata
Downline level 10 = 6 mata
Downline level 11 = 5 mata
Downline level 12 = 4 mata
Downline level 13 = 3 mata
Downline level 14 = 2 mata
Downline level 15 = 1 mata

Potensi Nilai Mata Referral

Lv 1: 5 x 15 = 75 mata
Lv 2: 25 x14 = 350 mata
Lv 3: 125 x 13 = 1625 mata
Lv 4: 625 x 12 = 7500 mata
Lv 5: 3125 x 11 = 34375 mata

Jumlah keseluruhan:
43924 mata

Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan tinggi kelak.

Pendapatan Sambilan

Sambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata sebanyak mungkin kerana fungsi di masa-masa akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.

Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog.


~from taiping with love~

...tarikh Hari Bapa sedunia...

0
Assalamualaikum w.b.t

Sapa tahu bila Hari Bapa?..Hah, mesti ade yg tergaru-garu kepala, tergagau-gagau kan bila ditanya soalan nie..Relax-relax,kepada yang tak tau tue, sila baca entri nie dengan fokus yang tinggi ..Lebih molek kalau korang sediakan pen dan kertas utk wat sedikit catatan ye..

Jom aku nak share dengan korang tentang tarikh sambutan Hari Bapa..Macam Hari Ibu , tarikh Hari Bapa pon lain-lain jugak ikut negara..Kalau kat Malaysia, kita akan sambut Hari Bapa pada hari Ahad ketiga dalam bulan Jun..Maknanya Hari Bapa tahun nie akan jatuh pada 20 Jun 2010..Itu ikut kalendar yang ade atas meja aku nie la..Rasenye same je kot kalendar korang ngan aku punya kan..Jom kite tgk pulak tarikh-tarikh Hari Bapa seluruh dunia..Mana la nak tau kan, kot2 ade antara korang sekarang nie ade kat Afrika Selatan ke, Zimbakwe ke kan..


Ahad ke-3 Bulan Jun
USA, Afrika Selatan, Argentina, Bahamas,Bangladesh , Belanda, Bulgaria, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Filipina, Greece, Guyana, Hong Kong, India, Ireland, Jamaica, Jepun, Kanada, MALAYSIA, Malta, Mauritius, Mexico, Pakistan, Panama, Paraguay, Perancis, Peru, Puerti Rico, Singapura, Slovakia, Sir Lanka, Switzerland, Trinidad dan Tobago, Turki, United Kingdom, Venezuela dan Zimbabwe

23 Jun
Poland, Uganda dan Nicaragua ( nie negara ape bende nie?)

30 Julai
Vietnam

Ahad ke-3 Bulan Julai
Uruguay

Ahad terakhir Bulan Julai
Republic Demolonietaksupomulo Dominican

23 Mordad (bulan kelima kalendar Iran)
Iran

Ahad ke-2 Bulan Ogos
Champion World Cup 5 kali (Brazil)

8 Ogos
Taiwan

Ahad Pertama Bulan September
Australia dan New Zealand

Ahad ke-2 Bulan November
Estonia, Finland, Norway dan Sweden

5 Disember
Thailand

23 Februari
Belarus, Ukraine dan Russia

19 Mac
Sepanyol, Portugal, Itali, Bolivia, Honduras dan Liechtenstein

5 Mei
Romania

8 Mei
Korea Selatan
(bukan Hari Bapa, tapi kat sana diaorang sambut Hari Ibu Bapa)

Ahad Pertama Bulan Jun
Lithuania

5 Jun
Denmark

Ahad ke-2 Bulan Jun
Austria, Belgium dan Ecuador

17 Jun
El Salvador dan Guatemala

Semoga dengan info yang aku kasi nie berguna untuk korang k..Lagi 4 hari je lagi dah nak Hari Bapa kan, so ape hadiah yang korang nak kasi kat abah@ayah@papa@walid@daddy kesayangan korang? Jom share-share..Mana la tau kot-kot ade idea yang aku leh cilok..

*TQ kepada incik WIKIPEDIA di atas info nie..

p/s: Bulan 11 nie aku akan bergelar 'Bapa' la pulak..Yahooooooo!!!



~from taiping with love~

...jom baca, encik perokok...

2
Salam semua..
Tadi aku baru berkesempatana belek-belek akhbar Metro hari nie..Hampeh kan, dah tengahari baru nak baca paper..Ape-ape ajelah ye..Aku tertarik dengan satu berita nie..Disebabkan mengeluarkan kompaun kat seorang lelaki@pakcik sebab merokok di tempat larangan, seorang pegawai Jabatan Kesihatan kena belasah..Peh, naya-naya..Kisahnya seorang pegawai Jabatan Kesihatan nie tengah buat operasi penguatkuasaan larangan merokok kat Hospital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani, Kedah..Masa tengah wat checking tue, maka terjumpa la pakcik nie tengah sedap hisap rokok kat kawasan surau hospital tue..Ape lagi, si pegawai nie pon kasi kompaun la sama pakcik yang tak tau peraturan tue..Tetiba,bleh pulak pakcik tue naik hangin satu badan..Terus dia ajak 2 geng lagi join sekaki untuk belasah si pegawai yng tak bersalah tue..Dan geng dia pon kategori pakcik-pakcik gak..Hai pakcik-pakcik sekalian, kenape la buat perangai huduh mcm tue?..Malu la anak-anak muda tengok..Tidak ke pakcik-pakcik yang tersangat handal menumbuk dan menendang nie tak tau yang hospital kan tempat larangan merokok?..Diulang sekali lagi ye..HOSPITAL ADALAH KAWASAN LARANGAN MEROKOK..bukan kawasan dibenarkan merokok..Jelas ye semua..Simpan molek-molek info nie dalam sel-sel otak korang (termasuk aku sekali)..


 
 

Tapi,itulah dia sikap rakyat Malaysia..Peka la sikit dengan peraturan..Bukan syok-syok je tau Kementerian Kesihatan buat peraturan nie..Lagi satu, nama pon kawasan hospital..Respect la sket kan..Hospital kan tempat orang yang sakit..Tau le korang nie perokok tegar..Tapi jangan la sampai dalam hospital pon nak bantai isap rokok..Agak-agak la..Tahan le kejap nafsu merokok korang tue masa kt hospital..Lepas dah keluar dari kawasan hospital tue,lantak korang la nak hisap berapa batang colok rokok pon..Ada aku kesah?..Kepada pegawai yang kena belasah tue,aku doakan beliau cepat sembuh..Dan banyak-banyakkan bersabar dengan cabaran yang sebegini..Teruskan usaha murnimu itu..Chaiyok-Chaiyok!!!!

p/s:Aku pon hisap rokok jugak..Tapi aku tak buat perangai huduh hisap rokok kat kawasan hospital ye..


~from taiping with love~

...go Asia go...

0
Salam semua..
Cayalah, tahniah, peeewiiittttt!!! Khas ditujukan kepada team-team dari Asia yang telah berjaya memenangi 1st game diorang dalam World Cup..Team yang aku maksudkan tak lain dan tak bukan mestilah Korea Selatan dan Jepun..Goooooooooooooooolllllllllllll!!!!

Hari Sabtu lepas Korea Selatan dah berjaya ganyang bekas juara Euro 2004, Greece 2-0.. Korea Selatan memang patut menang malam tue..Game diaorang cun giler..Sape kata orang badan kecik x boleh lawan orang badan besar..Kecik besar tue tak penting, yang penting semangat, skills mau ada beb..Semalam, Jepun plak tunjuk power..Kasi hantam Cameroon 1-0..Nie pon game antara kecik lawan besau, putih lawan hitam..Tapi team kecik@putih tak kasi can beb..Hahahaha,kesian kat Eto'o..Takpe2 Cameroon, 2nd game buat yang terbaik ok..Tapi sedikit kesedihan melanda squad dari zon Asia iaitu Australia..Adoiyaii, kesian beb si kanggaroo nie kena bantai 4-0 dengan Jerman..Dan itu adalah jaringan terbesar buat World Cup kali nie..Satu lagi team dari zon Asia yang bakal beraksi adalah adik-beradik Korea Selatan, iaitu Korea Utara..Hah, nie satu misi berat kaw-kaw punya..Sebab 1st game kena lawan Brazil beb..Tue antara feveret nak menang World Cup kali nie..Apa pun, all da best untuk Korea Utara..Kalau nak kalah sekalipun, 1-0 atau 2-0 cukup la..lebey-lebey xmo k..

p/s: masa tgh tulis entri nie, aku tgh bayangkan mcm mana la gamaknya kalau team Malaysia yang main dalam World Cup..Boleh korang bayangkan x?


~from taiping with love~

...cerita World Cup daa...

0
salam semua..
Ini adalah entri pasal World Cup..Harap maklum
Tadi aku sempat menyaksikan perlawanan pertama Kumpulan E antara Belanda vs Denmark..Lokasi aku dan rakan-rakan melampiaskan nafsu adalah Restoran Ayub kat Skudai..Sambil-sambil melampiaskan nafsu, kitaorang sertakan sekali dengan pakej makanan dan minuman..Baru la lengkap sesi melampiaskan nafsu nie..

Ok2, sedikit review pasal game Belanda vs Denmark..Seperti dijangka la kan, Belanda dengan selambernye tapau Denmark 2-0..Aku dah agak dah..Denmark mana bleh kalahkan Belanda..Tapi masa separuh masa pertama, Denmark nie leh tahan liatnya..2 kali beb percubaan bahaya dari Denmark..Nasib keeper Belanda cool je depan pintu gol..Separuh masa pertama 0-0..Kalau dinilai dari aksi separuh masa pertama tadi, game nie boleh seri beb..Tapi sangkaan aku melencong ke tepi pintu gol..Rupa-rupanya Belanda melampiaskan nafsunya pada separuh masa kedua..Minit ke 46, Belanda dapat gol sebijik..Tue pon ehsan dari defend Denmark yang tertanduk masuk..Kire tue la 'own goal' pertama untuk World Cup kali nie..Dah dapat 1 gol, makin bernafsu le si Belanda nie..Best beb tengok Belanda attack..Attack dah mantap, tp sampai kt Van Persie utk wat finishing, hampeh..Van Persie menghampakan betol la malam nie..Tak tajam langsung..Dia lupa kot nak asah kaki pakai batu pengasah..Attack punya attack, last skali dapat jugak si Belanda nie gol kedua..Kali nie Dirk Kuyt yang score..Pe pun,kire aku puas hati la tengok game Belanda vs Denmark nie..Kire tak rugi la aku bayar nasi lemak dengan teh tarik halia kt mamak tue..

p/s: Team Belanda nie bukan team feveret aku, so aku hanya kenal 2-3 orang je player dia..team Denmark lagi la, aku kenal keeper dia aje ye..Harap maklum..


~from taiping with love~

...sesi posing maut...

3
salam semua.,

Baru kejap tadi aku uploadkan gambar untuk masuk contest 'Saga Snap and Win'.. Mudah-mudahan adalah kot rezeki aku kan..Mana la nk tau, kot2 juri tue berkenan dengan gambar yg aku ambik tue..Aku bersusah payah tau balik kampung semata-mata untuk bergambar dengan kereta aku ..huhuhuhu..xpe2, demi RM 25K, aku sanggup beb..Apalah sangat tiket bas berharga Rm110 tue klu nk dibandingkan dengan RM25k.. kan kan kan.. (kalau aku menang le)..Ok2, jom tgk gambar posing maut aku, wife dan Saga BLM tercinta..







Lokasi Posing Maut : Taman Tasik Taiping


Gajet : Kamera Digital Sony Cyber-shot DSC-S650 ( 7.2 Mega Pixels)

Gitar : Bukan aku punya, tp pinjam dari Izzat.. TQ bro

Kereta : Proton Saga BLM 1.3 (a).. hah, ini kereta ana yang punya..


Hehehe,amcam geng? Ok tak gambar-gambar nie? Asenye ade peluang tak nk gondol grand prize tue..



~from taiping with love~

...kempen kami blogger picisan menentang kekejaman ISRAEL!!!...

2
Salam semua...
Ini adalah entri khas sebagai tanda sokongan aku dalam mengutuk kekejaman ISRAEL LAHANAT ke atas bumi dan rakyat PALESTIN..

Sesungguhnya aku tersangat-sangat marah dan membantah sekeras-kerasnya dengan apa yang ISRAEL LAHANAT tue dah buat ke atas PALESTIN..


" Ya ALLAH Yang Maha Berkuasa, hancurkan dan binasakan lah ISRAEL..Selamatkanlah bumi PALESTIN dari terus menjadi mangsa kekejaman bangsa lahanat itu..AMIN"


~from taiping with love~

...nak demam, nak demam...

0
                                   salam semua..
Hari nie dah 10 Jun..nie bermakna lagi 1 hari akan bermula le demam sedunia..Demam ape lg beb, demam World Cup la..Aku pon bakal demam jugak mcm fanatik-fanatik bola yg lain selama sebulan..11 Jun nie pasukan Afrika Selatan a.k.a tuan rumah bakal bukak tirai kejohanan dengan menentang pasukan Mexico..Ramalan aku utk 1st game nie, Mexico akan menang..Mexico hebat beb skrg..Korang tgk le aksi friendly diaorang.. Dengan selambe je Mexico leh tapau champion World Cup 2006, Italy 2-1..





 VS


Macam mana pulak dgn laluan team feveret aku, ape lagi klu bukan squad 3 Lions, ENGLAND..Untuk World Cup kali nie, England berada di dalam kumpulan C..Team-team lain yang bakal jadi lauk England dalam kumpulan C adalah Amerika Syarikat, Algeria dan Slovenia..Hahahahaha,cam confirm je kan England leh kasi lauk semua team nie..Walau ape pun, England diramalkan bakal muncul juara dunia kumpulan..Tapi kan, untuk edisi kali nie, ramai wei yang jangkakan Sepanyol bakal cipta sejarah utk jadi champion World Cup.. Adakah tepat ramalan itu?..Kita tunggu dan lihat saje la ye..Argentina jgn dilupakan..Belanda pon jangan diabaikan kebolehan mereka..2 team nie pon ade peluang cerah untuk bergelar JUARA..

Untuk team Asia plak,team feveret aku Korea Selatan..kalau korang masih ingat World Cup edisi 2002 di Korea/Jepun dulu, team Korea Selatan telah menampilkan aksi yg betul-betul buat semua orang terkejut beruk..Mana taknye, edisi 2002 tue telah menjadi sejarah buat team Korea Selatan sebab mampu mara hingga ke separuh akhir..Gile laa..Dan sehingga kini, itulah pencapaian terbaik bagi team dari Asia..Hope Korea Selatan mampu membuat kejutan lagi..

p/s: agak-agaknye la kan, bila la pasukan kebangsaan kita boleh main dalam Wold Cup nie?..

~from taiping with love~

...ranking Alexa aku...

2
salam semua..
Hari nie tetiba je aku rasa gatal nk tau ranking blog aku kt Alexa..so,dengan penuh kegatalan yg melampau, aku pon check la..dan inilah resultnye..

 No. 31,879 dalam Traffic Rank Malaysia dan No.4,758,829 dalam Alexa Trafic Rank.. Ok ker KO? ntah, aku pon tak tau..hahahahaha..lagipon aku nie kn masih blogger hingusan..pe pon, TQ Alexa 4 this info..


~from taiping with love~

...Double Trouble 'Live in JB'...

3
salam semua...

Seperti yg telah diketahui ramai, Konsert Double Trouble (DT) 'Live in JB' telah pon berlangsung di Stadium Tan Sri Dato' Haji Hassan Yunos, Larkin Johor Bahru Johor pada 5 Jun 2010..dan aku merupakan salah seorang daripada ribuan peminat kumpulan lagenda rock Search dan Wings yang telah memenuhi stadium malam tue..Teruja gile beb dapat tgk konsert hebat camni..yg pasti,konsert DT nie mmg TERBAEKKKK!!!!...mmg puas hati sgt2 dapat tgk Search dan Wings beraksi secara live depan bijik mata...klu masa konsert DT yg kat KL tue aku just dpt tgk aksi-aksi rockers legend nie dalam majalah je,tp kali nie aku x lepaskan peluang utk alami sendiri kehebatan rockers legend nie beraksi atas pentas..puas hati wei dpt tgk Amy, Awie, Joe, Kid, Black, Yazid beraksi..suara Amy ngan Awie maintain rock..yg paling aku x leh tahan tgk, Kid ngan Joe goreng gitar...adoi, berasap telinga dengar...


Jgn cakap byk, jom aku nk share ngn korang suasana malam konsert tue yg sempat aku rakamkan guna digital kamera aku..tp, kualiti gambar kureng sket le,sbb kamera aku xlh zoom jauh..siot tol..tp at least,nampak jugak le Awie ngn Amy..jadi la kan,utk wat tatapan..

JOM LAYANZZZZZZ....ROCK! ROCK! ROCK!...



~nie le tiket Konsert Double Trouble 'Live in JB'..RM70 tue rege dia~


~suasana di pintu masuk stadium..semua tue dah x sabo nk head banging~


~rocker-rocker menuju ke stage~


~nie dia, rocker sejati..posing masa tengah pakai tag tangan~


~nie le dia tangkal kencing malam...hahahaha..tag nie diberi masa kt pintu masuk lepas check tiket~


~nie le dia rocker dari perak dan terengganu~


~rockers pon ada jiwa maa nk posing amik gambo~


~tgk, rockers-rockers JB,yehhhhh!!!!!~


~Awie on stage~
(p/s: lupa la masa nie dia tgh nyanyi lagu ape..hehehehe)


~nie yg aku paling x tahan tgk..Joe tgh goreng koteaw...goreng gitar daaa~


~Amy and Awie on stage~


~Awie tgh layan head banging ngan Eddy~


~solo guitar from Kid Search~


~Amy Search on stage~


~Joe Wings feeling maut goreng koteaw~


~rockers dengan muka kepuasan~




~from taiping with love~

...rEpoRt kEsIh@t@n...