...r@k@n nI@g@ t@ukE BloG...


...cupcakes from My Kaisha Cake...

0
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Minat tak makan cupcake? Ala, kek kecik yang comel-comel tue..Sekarang nie ramai dah orang yang jadikan cupcake nie satu bisnes..Dah macam satu fenomena pulak kan..

Entri nie aku tulis khas untuk promotekan bisnes cupcake best friend aku, iaitu Ekin..Cupcake si Ekin ni sangat la kiut-miut dan ada pulak macam-macam flavour.. Dan yang paling penting, HARGA SANGAT BERPATUTAN..Diulang sekali lagi,HARGA SANGAT BERPATUTAN...

Tak mau cakap banyak, meh kite jamu mata dengan gambar-gambar cupcake buatan Ekin nie ye..
*kalau tak meleleh air liur, tak tau le kan..Aku pun dah rase cam nak tempah pulak dah..

 ~ nie blogshop si Ekin, MY KAISHA CAKE ~


 ~ blueberry~


 ~coklat ~


 ~ pandan ~


 ~ pisang ~


 ~ strawberi~


 ~ vanila chocolate chips ~


~ vanilla raisin ~

Amacam, dah ade yang tertarik hati ke dengan cupcakes yang comel-comel nie..So, kalau ade antara korang nak tempah cupcakes nie, si Ekin nie amat mengalu-alukan tempahan dari korang semua..Untuk maklumat lanjut pasal cupcakes nie, korang boleh contact tauke cupcakes nie dekat blogshop dia ye..

@@ JoM Singgah Makan Cupcakes di My Kaisha Cake @@
|
|
|
|
v



~from taiping with love~

...aku BERAZAM...

0
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Tak terlambat lagi kot kalau aku nak citer pasal azam tahun 2011 kan..Orang lain dah post citer pasal azam 2011 lama dah,aku nie baru hegeh-hegeh nak berazam..Nak buat macam mana,aku baru je pon shortlisted kan azam yang bagi aku realistik untuk aku capai tahun nie..At least, ade jugak kan azam aku..


Aku dengan ini BERAZAM untuk :

# tangkap sebijik DSLR Nikon..Boleh dapat D3100 pun dah cukup..



# tingkatkan ekonomi keluarga dan menebalkan poket aku nie dengan duit berkepok-kepok..



# jadi papa terbaik untuk my little princess...



# jadi hubby terhangat dan terbaik dari ladang untuk my beloved wife..

*Semoga aku mampu capai azam nie..Insyallah..




~from taiping with love~

...batu pahat,nasi goreng satay 2 cucuk,air asia,SPA...

2
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Alhamdulillah, aku dah selamat sampai kat Batu Pahat..TQ Kapten John (Air Asia) sebab landingkan aku dengan selamatnya kat airport Senai petang tadi..TQ jugak kepada HQ pejabat aku sebab sudi laburkan RM 618.00 cash tanpa hutang untuk terbangkan aku mai Johor..Hohohoohoohoho..Sedap jugak nasi goreng satay 2 cucuk yang aku tibai masa dalam flight tadi..Ngade-ngade sungguh, flight sejam je, tapi sibuk nak melantak..Nak wat camne,meal pun disponsor..Tibai aje la kan..Aku tak mintak ye..Orang kasik,aku ambik..Untungkan keje gomen..Hah,ape lagi geng,jom isi borang SPA online ramai-ramai ye..Tue pun kalau korang nak merasa makan nasi goreng satay 2 cucuk Air Asia..Hahahaha..
Tue jelah entri aku malam nie..

Nak isi borang permohonan SPA, klik sini ------------------> SPA



~air mineral dan air oren yang aku tak sempat nk minum masa dalam flight tadi..Sebab straw takde..






~from taiping with love~

...komen aku untuk AJL ke-25...

0
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Rasenye malam semalam ramai yang duduk depan tv layan Anugerah Juara Lagu yang ke-25 kan..Dan juaranya pon seantero Malaya dah tau..Nak komen sikit la pasal AJL nih..Ringkas dan padat..

Ana Raffali
~ Bagi aku, persembahan Ana memang best..Siap ade hantu beb..Tapi macam tak cukup strong la untuk jadi juara AJL..Nak buat macam mana,dah rezeki Ana malam tue..Congratz!!!

Bunkface
~ Indie band yang satu nie memang feveret aku..Walaupun lagu Extravaganza aku memang dah bajet takkan leh menang, tapi yang penting performance mantap...Thumbs Up!!!!

Faizal Tahir
~ Dia nie yang bagi aku patut menang..

Hujan
~ Performance biasa-biasa je..

Adira
~ Sangat comel dengan dress yang dia pakai...Lagu tue biasa je..

Stacy
~ Hah, yang nie memang aku minat..Dah le cute, dance tip top..Rasenye best performance patut dapat kat Stacy..

Hafiz
~ Tak nafikan vokal Hafiz memang best..Gimik pun sempoi gak..Tapi dari mula-mula Hafiz kena tembak aku dah tau tue gimik je..

Syahir
~ Nothing interesting..TQ..

Black
~ Vokal tak payah cakap..Best!!!!

Meet Uncle Hussain
~ Boleh tahan la performance diaorang nie..Vokal power Black yang jadikan diaorang mantap..To Taja, nice song bro!!!

A.P.I
~ Aku suke dengan gabungan indie band nie..Tue je yang aku suke pasal A.P.I nie..

Tomok
~ best la jugak performance dia malam tue..Kire tahap aku leh layan jugak la..




~from taiping with love~

...my 1st entry for 2011...

2
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Tahun 2011 dah masuk hari ke -10 hari nie...Orang lain pakat dah belambak-lambak dah tulis entri..Aku pulak, nie ler 1st entri aku untuk tahun 2011..Hahahahahaha..

Untuk pembuka tirai 2011 nie,aku bagitau yang my princess, Nur Arissa Amani dah berusia 2 bulan...Hehehehehe...Maknanya kat sini, dah 2 bulan rupenya aku bergelar Papa Amani..Sangat teruja ok..Actually semalam sebenarnya my princess tue genap 2 bulan..Dan yang paling mengujakan aku, Amani dah pandai respon tau bila kita bercakap dengan dia..Siap sengih-sengih lagi nampak gusi takde gigi..So sweet...Memang betul lah orang cakap, ada baby nie memang best..Dan sekarang, aku dan wife alami sendiri ke'best'an ada baby nie..

Sempena Amani dah masuk 2 bulan nie. aku sebagai papa dengan seronoknye telah belikan Amani stroller..Bukan ape,nanti senang sket aku nak bawa Amani gi jalan-jalan kt Tesco, Taiping Sentral..Lagipun, Amani sekarang nie semakin semangat badan dia..Dah 4kg++..Dah terasa lenguh tangan beb bila dukung dia..Aku belikan stroller tue bukan sebab aku malas nak dukung Amani,ok...Aku just nak bagi keselesaan kat my princess tue masa nak gi jejalan..Senang sikit Amani nak tido dan bergerak kan bila dalam stroller..Buat masa nie, wife aku tengah ajar Amani untuk biasakan diri duduk dalam stroller tue..Kirenye Amani macam terkena kejutan budaya sket la..Sebelum nie asyik kena dukung je bila kluar jalan-jalan,tetiba kena duduk dalam stroller pulak..Hopefully Amani suka duduk dalam stroller tue..Mahal tau papa beli!!!!

~Amani masa majlis berendoi pada 25 Disember 2010~
*time nie kepala Amani masih belum digondolkan lagi



~from taiping with love~

...rEpoRt kEsIh@t@n...