...r@k@n nI@g@ t@ukE BloG...


Sejenis sifat manusia yang aku tak faham

1
Assalamualaikum W.B.T

Kekadang aku tak faham la dengan sejenis sifat manusia nie...Sifat suka berlawak,tapi lawaknya tue dipenuhi dengan acara  mengutuk,mengata dan sometimes sampai menghina orang lain..Aku faham, sesetengah orang tue kalau berlawak ada yang jenis kasar bunyinya..Tapi, jangan la sampai setiap kali nak berlawak dengan seseorang,mesti kena ada ayat-ayat yang boleh bikin hati jadi panas..Kita nie kena ingat jugak,walau sesempoi,se'cool' mana pun seseorang tue,kita jangan lupa setiap orang ada sifat marahnya..Jangan la ingat orang yang slow,cool,tak berani reti nak betah bercakap nie balik korang leh cakap sesuka hati walaupun dalam situasi berlawak..Sometimes orang leh sabar beb,tapi klu kena time tak boleh nak sabar,takut boleh terbalik kerusi meja...

So,kalau korang (termasuk aku) ada sifat lawak yang macam nie,harap-harap leh berfikir jugak la hati dan perasaan orang yang korang sedap dok kutuk tue..Walaupun pada hakikatnya korang anggap itu hanya lawak@jenaka,tapi kena la selalu ingat, bukan setiap masa kita boleh berlawak ye..Bila orang yang korang kutuk tue macam dah bagi hint-hint yang dia tak berapa suka dengan mulut busuk korang tue,bawak-bawak la berenti dari terus dok berlawak..Cukup-cukup lah..Takut nanti ada yang masam-masam muka,lebam-lebam biji mata..


  ~from taiping with love~

Gatal tangan...Photoshop CS5

1
Assalamualaikum W.B.T

Dah sekian lama tak conteng-conteng kat sini,tetiba pulak hari nie gatal-gatal tangan nk menconteng..Tadi lepak-lepak kt nuff,saje la gatal tengok analitik..Tak sangka ade jugak orang sudi singgah kt blog berhabuk aku nie..Hahahahahaha..Macam tak caya je..

Sekarang nie aku tengah menggila dengan Photoshop CS5..Tetiba je rasa best bila dah pandai sesikit main edit-edit gambar..Terima kasih la kat Youtube sebab banyak sediakan tutorial untuk aku belajar. So kepada sesapa yang teringin nak belajar guna Photoshop tapi takda sifu,rerajin la ye tengok tutorial kat Youtube..Gerenti berbaloi-baloi..


  ~from taiping with love~

...rEpoRt kEsIh@t@n...