...r@k@n nI@g@ t@ukE BloG...


Student Life @ USM - part 3

4
Assalamualaikum W.B.T

Hari nie aku takde kelas langsung...Terbaek!!!... Tapi tak bermakna leh relax-relax, mengediks santai lepak dalam bilik... Esei tak siap lagi...Naya-naya....Malam tadi pukul 3 lebih baru tido...Itu pun sebab bijik mata nie rasa macam nak tersembul keluar dah...Dah tak lalu nak hadap laptop...

Pagi tadi dalam pukul 9 lebih, kluar breakfast dekat area Bukit Jambul...Melantak nasi minyak ayam + teh o ais + kueh seketoi (asalnya aku ambik 2 ketoi, tapi kutu mana ntah pi tibai karipap aku) kat warung pokok ceri...Warung tepi jalan je, tapi ada macam-macam menu breakfast ready made...Lepak sekali dengan roomate aku, Syukry a.k.a abah, Rais kelendiaq dan Mat Duan (dia nie cucu saudara pelakon Mahmud June).. .Hehehehe... Pesal pe kat belakang nama Rais tue ada word 'kelendiaq', hanya kami 3 orang je tahu... Gedebak-gedebuk makan + sembang + gelak + ngumpat sampai pukul 11...Sat je masa dah berlalu dekat 2 jam...Tetiba tringat esei haram tak siap lagi...Apa lagi,kalut la balik hostel balik...Konon-konon nak pulun la siapkan esei...Sampai kat hostel, lepak plak dah kat bilik Rais kelendiaq kat hostel Tekun...Sempat lagi sembang + gelak + ngumpat seround...Tengok-tengok jam dah pukul 12...Tak boleh jadi nie, makin lama dok kat bilik diaorang nie, makin banyak dosa kering kontang aku dapat... Nak kena cabut balik bilik ... Bilik aku ngan bilik Rais kelendiaq  kat blok yang lain... Dia dok kat hostel nama Tekun, aku ngan Syuk plak dok kat hostel nama Saujana...

Sampai bilik, londeh dulu apa-apa yang patut... Bagi selesa dulu beb... Keselesaan itu penting, tambah-tambah time nak jalankan aktiviti memerah sel-sel otak... Dah selesa apa bagai, start tarik kerusi meja study, duduk, on laptop, lepas tue........ bukak FACEBOOK!!!!!... Ini yang aku malas nie... Asal lapisan kulit bontot aku jejak kerusi study je, automatik aura kemalasan mula melanda...Deyyyyyyyyyyyyy... Ini macam bila assignment mau siap!!!!!...Hah, ada satu lagi bab yang nyakitkan hati aku... Nie semua assignment english punya pasai... Nama aku tercicir dari hantar tugasan... Walhal aku dah submit... Itu dah sepasal... Yang paling aku stress, nak pegi jumpa lecturer BI aku tue... Sampai sekarang nie aku still tak dapat jumpa dia untuk aku luahkan permasalahan yang melanda... Call tak berjawab... Pegi ofis dia direct ja takdak kat bilik....Nie macam mana nie... Arghhhhhh...sakit otak!!!!!

Tue jelah...Okbai...

  ~from taiping with love~

Student Life @ USM - part 2

1
Assalamualaikum W.B.T

Jam dah tunjuk pukul 2.44 pagi... Orang lain dok sedap tido +  mimpi indah + siap meleleh air liur, aku dok lagi tercongok kat meja study...Tengah berhempas pulas siapkan assignment esei 4000 patah perkataan!!!...Nie bukan buat esei pasal makanan kegemaran, hobi ke hape...Tapi esei pasal ideologi kat negara Turki nun...Esei pasai negara sendiri pun aku tak pernah buat, tapi demi nak dapat markah untuk PB (penilaian berterusan) bagi subjek sains politik, ku gagahkan jua untuk tulis esei pasal benda yang kalau ikut hati, xkelapaq aku nak tulis...Nasib baik la incik google banyak tolong aku bagi info pasal tajuk esei aku nie...Nie tak tau sampai pukul berapa bijik mata aku nie mampu nak bertahan ngadap laptop...Dah la deadline nak kena hantar dah dekat, 31/1...Makna kata ada lagi 2 hari lagi...Mampuihhhhh!!!!


Kalau sebelum nie aku tido lambat sebab kerja, tapi untuk 3 minggu sepanjang kat USM nie aku tido lambat hanya semata-mata untuk study dan siapkan assignment... Tapi ok jugak la kan sekali sekala tukar reason untuk tido lambat... Last aku tido lambat sebab study + buat assigment kalau tak silap dalam 7-8 tahun lepas, zaman aku dok study kat poli... Dah lama kan... Dan sekarang dapat rasa balik... Agak lemau jugak la kepala hotak + badan aku untuk hadap situasi yang dah lama aku tinggalkan nie... Tapi xpe, esok aku takde kelas langsung, so leh la aku qada tido...

Tue jela..Okbai...

  ~from taiping with love~

Student Life @ USM - part 1

3
Assalamualaikum W.B.T

2013 dah nak masuk bulan ke-2...Tapi nie baru nak terbit 1st entri aku untuk tahun nie...Hahahaha...Ape pun, terima kasih banyak-banyak kat Jaa Kechik sebab bagi semangat kat aku untuk conteng-conteng blog merah aku nie...Thanks fren!!!

Untuk entri yang julung-julung kalinya untuk 2013 nie, aku nak share pasal life aku yang kembali bergelar STUDENT....terima kasih banyak-banyak kat USM sebab sanggup bagi aku peluang untuk kembali bergelar student...

Kat USM nie, aku amik kos Sains Kemasyarakat atau nama yang lebih glemer dan sedap disebut Sains Sosial....Aku sekarang nie baru dalam tahun satu...So ada 3 tahun lagi aku nak kena habiskan...(lama lagi tue)...Sekarang nie aku tengah dalam kursus intensif selama lebih kurang 3 minggu kt USM...Skali dengan Jaa Kechik... Tak sangka plak aku yang Jaa Kechik nie pun satu kos ngan aku...

Masa kursus intensif nie ,pihak USM dengan paksa relanya suh aku dok hostel...Dah lama siot tak dok hostel..Last dok masa sekolah teknik dulu je (2000-2001)...Sebenarnya dah masuk seminggu aku kt USM nie...Sekarang baru rasa nak story...Hahahaha...Itu pun atas sokongan moral yang tak berbelah bagi dari Jaa Kechik....Tengkiu skali lagi naa...

Next entri nanti aku share serba sikit suasana dalam USM nie masa kursus intensif nie ye...Kot-kot la ada readers yang baca entri nie yang ada niat nak sambung PJJ kt USM macam aku sekarang...So, leh la usha-usha dulu kan...

Itu jelah untuk kali nie...Okbai....


~my notice board~

~nie separuh dari buku yang nak kena baca~


  ~from taiping with love~

...rEpoRt kEsIh@t@n...