...r@k@n nI@g@ t@ukE BloG...


...entri color PINK...

1
ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Dah hampir sebulan aku tak tulis entri..Ntah la, sebulan nie tahap kemalasan tersangat la tinggi..Tapi, hari nie, tetiba je mood nak menulis tue datang..So, terhasil le entri nie..

Sabtu lepas aku bawak wife aku pegi ke Hospital Colombia Asia untuk scan baby dalam perut..Sekarang nie, wife aku dah preggy 7 bulan tau..Orang cakap 7 bulan elok la pegi scan tengok keadaan baby dan tengok gender dia..Bukan apa, nak tau la jugak kan keadaan anak sulung aku tue..Sambil-sambil bila dah tau jantina, dah boleh prepare barang-barang baby..Sampai kat Colombia Asia, aku berurusan dengan Doktor Khairul..Umur dalam awal 40-an aku rasa..Sporting dan baik doktor nie..Cakap pun lembut je dan suka senyum..Masa buat scanning tue, Doktor Khairul tunjuk la baby dalam perut wife aku tue kt monitor..Aku teruja sesangat masa mula-mula Doktor Khairul tunjuk muka baby kat aku..Subhanallah, besarnya kekuasaan tuhan..Nampak jelas mata, hidung, telinga, pipi, tangan, kaki baby aku tue..Masyallah, pertama kali aku dapat tengok anak aku..Tak tau apa nak cakap..Doktor Khairul cakap baby dalam keadaan normal dan sihat..Alhamdulillah..Aku teruja sesangat masa sesi scanning nie..Doktor Khairul jugak tunjuk jantina anak aku..Hah, nak tau tak jantina baby aku?..GUGURL....Hihihihi..Seperti yang aku impikan..Aku nie kalau boleh, nak anak sulung perempuan..Tapi, kalau dapat lelaki pun aku tak kisah..Janji sihat tubuh badan..Tue dah lebih mencukupi bagi aku dan wife..Tapi, Doktor Khairul kata baby aku tue baby gurl, siap tunjuk lagi kat skrin jantina baby aku..

Lepas balik je dari Colombia Asia, aku dan wife terus pegi beli barang-barang baby..Hahahahaha, gila punya excited beb..Yela, dah tau kan baby gugurl yang dok dalam perut wife aku..So,ape lagi..Warna PINK la jadi tema untuk baby..Habis semua benda kami tibai beli color pink..Nasib baik bedak warna putih, kalau ade bedak color pink, gerenti aku dah beli..Hahahahahaha..dan entri aku kali nie pun color PINK..Amik ko..Terlebih excited..

p/s : tak sabar nak tunggu baby gurl aku tue keluar tengok dunia..Dijangkakan 10/11/2010..Doakan semoga segalanya berjalan lancar ye kawan-kawan..Amin...



~from taiping with love - versi PINK COLOR~

1 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

wow! gegirl pink tu!! wajib2, hahhaha! laki aku dulu pon kalo bley nak anak 1st pompuan,

Post a Comment

...rEpoRt kEsIh@t@n...