...r@k@n nI@g@ t@ukE BloG...


Wasiat Seorang Pejuang

1
Assalamualaikum W.B.T

Hari nie aku bukak lagi youtube...Kali nie aku search perkataan 'Bridged Al-Qassam'...Pasti korang tau serba sedikit tentang Bridged Al-Qassam nie kan...Tentera elit pejuang Hamas di bumi Palestin...Yang kini sedang berjihad menentang Zionis Laknatullah...

Entri kali nie bukan untuk mengupas atau aku nak cerita panjang lebar pasal Bridged Al-Qassam nie...Cuma aku terpanggil untuk share sesuatu yang aku jumpa masa aku dok layari youtube pasal Bridged Al-Qassam..

WASIAT PEJUANG IZZUDIN AL-QASSAM - Mahmud Awwadh Abu Karkut

Mungkin ada antara korang yang dah pernah tengok apa yang aku nak sharekan nie...Tapi, kepada readers yang masih belum berkesempatan, apa kata luangkan sikit masa korang untuk hayati setiap baris wasiat dari seorang pejuang telah serahkan seluruh jiwa dan raganya untuk berjihad di jalan Allah...Allahuakbar!!!


Klik utk MENDENGAR 


  ~from taiping with love~

Jom tengok Iklan Raya 2014

0
Assalamualaikum W.B.T

Lagi seminggu nak RAYA weih...Kehangatan nak sambut raya kian dok terasa..Time nielah bagi aku paling nikmat klu nak wat persiapan raya..Maksudnya shopping raya lah..Diskaun di merata-merata..Dari alam maya sampailah ke alam nyata...Segala mak nenek yang dijual semuanya ada diskaun...Padahal klu perati btoi-btoi, bukannye diskaun sangat pun...

Ok,itu bab diskaun raya..Malas nak tulis pepanjang...Sebab aku nak belanja cerita lain kat korang...

Tadi saja la gatai tangan bukak youtube dan taip 'Iklan Raya 2014'....Maklumlah la, dah nak raya kan....Iklan raya nie biasanya Petronas dengan Telekom Malaysia la antara otai iklan raya yang jalan cerita dia paling best dan touching...So, jom aku belanja korang sikit dengan iklan-iklan raya 2014 yang sekarang nie pun dok rancak tayang kat tv...

Iklan Raya Petronas...nak tengok klik SINI


Nie iklan dari TM...nak tengok klik SINI


Nie plak iklan RTM...nak tengok klik SINI


Iklan Astro (Zaizang Razak punye)...nak tengok klik SINI


Nie iklan Jakel (Aaron Aziz)...nak tengok klik SINI



Iklan Raya Nissan...nak tengok klik SINI



 

CDM25 oh CDM25

0
Assalamualaikum W.B.T

Pagi nie tetiba je gatal tangan nak search kat incik Google satu keyword nie..CDM25...

So, apa ye kata incik Google...


Nah, amik kau..Berkoyan-koyan yang kluar pasal CDM25 nie..Macam-macam dah pic si awek yang pada aku kurang bernasib baik nie kena edit dengan keyboard warrior...Tapi tue la kan, nasi dah jadi bubur beb...Tapi si kiki nie pun dh minta maaf kan..Uncle tue pun dah maafkan dia...So, korang kat luar sana takyah ler lelebih nak maki hamun si kiki nie..Semua orang buat silap..Ye dak..Bezanya silap si kiki nie dirakam dan jadi viral...

Kepada Kiki Kamaruddin, lepas nie berhati-hati la ye dalam bertutur...Bahasa Budaya Bangsa...Kan...Dont worry lah, isu nie kejap je meletop-letop di pasaran..Tak lama lagi orang mesti dah lupa apa itu CDM25, Peugeot putih, stereng lock...Tak caya tengoklah nanti...

  ~from taiping with love~

Nasib baik LULUS belaka...

2
Assalamualaikum W.B.T

Semalam hari yang paling mendebarkan untuk aku dan seluruh student PJJ USM...Sebab ape yang nak hegeh-hegeh sangat nak berdebar bulan-bulan posa nie ntah??? Sebabnya result final exam dah boleh check dah semalam..Walaupun sekadar result yang hanya mention LULUS atau GAGAL je, tapi itu dah cukup wat lutut goyang beb...

Jam kat pc tunjuk 9.30 pagi masa aku bukak website USM untuk check result tue...Nebesnye toksah dok kata la...Nasib baik bulan posa, kalau tak mau bergelas-gelas air aku teguk tara nak bukak tengok result tue...

Dan........

Inilah resultnya.......


Alhamdulillah....Lulus bersih semuanya...Clean and clear..Tak sia-sia rasanya bermati-matian study last minute masa kt hostel hari tue...Nasib baik subjek yang ak study tahap 10% tue lulus...Klu tak..mampus aku...Special thansk to my roommate merangkap my ofismate, Syuk a.k.a Abah sebab study bermati-matian dengan aku sepanjang exam week...Tak lupa jugak kat Ajai, Syah, Sidi, Ema, Ija, Azlie, Jia, Wawa dan Yati...Dorang nie antara penyumbang info terbesar aku sepanjang exam week tue..Jumpak lagi geng time intensif 2015...

Bala tahun 2 dah lepas..Bulan 8 nie start pulak bala untuk tahun 3...Adoiiii lambat plak rasenye nak abiskan study nie....Arghhhhhh...

  ~from taiping with love~

Sesi Pemanas Badan

0
Assalamualaikum W.B.T

MasyaAllah, dah hampir setahun rupanya aku tak conteng-conteng kat blog merah aku... Kesiannye alahai.. Dah bersawang kaw-kaw punya...

Tak terlambat lagi kot untuk aku wish Selamat Berpuasa kepada seluruh umat Islam di seluruh dunia terutamanya di Malaysia. Alhamdulillah kita di Malaysia nie dapat berpuasa dalam suasana yang aman damai, selesa dan tenteram kan... Berlainan suasananya dengan saudara-saudara kita di bumi Palestin sana... Moga saudara-saudara kita di Palestin sentiasa mendapat perlindungan dan bantuan dari Allah S.W.T... Aminn...

Esok rasanya baru aku nak mula menulis.. So, nie kira sesi memanaskan sel-sel jari..Hehehe...
Jumpa esok k...

  ~from taiping with love~

Sumpah tak mau ambik dah!!!

2
Assalamualaikum W.B.T

Serius beb!!! Biaq hat nie jadi kali pertama dan yang paling last...Sumpah tak mau ambik dah...Nie btol-btol punya nie,takde main-main...Kalau aku dah cakap tak mau tue, toksah dok gatai-gatai la nak paksa aku...Tobat tak mau dah...

Nie semua MUET punya penangan...Trauma giler aku...Nasib baik dah settle semua..Tinggal tunggu result je...Nak dapat 'band' berapa nanti,aku tak peduli...Janji lulus cukup...

Kepada readers/member-member PJJ USM yang berniat nak amik MUET, make sure korang persiapkan mental dan fizikal korang secukupnya...Takut trauma macam aku...


~from taiping with love~   

...rEpoRt kEsIh@t@n...