...r@k@n nI@g@ t@ukE BloG...


TIPS # 1...tips kasut kulit...

0

hye malaysian..ketemu lg..
moh dengo weih ttg "tips kasut kulit". Aku tersgt2 le gerenti yg korg semua mesti ada memiliki kasut kulit kn.so,kasut kulit ni pon ade gak tipsnye yg tersendiri.kt cni,aku nk share la serba-sedikit ttg tips kasut kulit nie.actually aku dpt info ni pon dr internet.tgh dok surfing tetiba terpandang plak kt artikel pasal tips nie.hope dr entri ni,kite leh dpt sedikit manfaat ye.

...tips2nya adalah...

1. Kasut kulit tidak boleh dipakai setiap hari, sekiranya hari ini anda memakainya, keesokan harinya ia perlu direhatkan dan gunakan kasut yang lain pula.(maknanye korg kena le ade kasut spare)

2. Kasut kulit memerlukan penjagaan lebih rumit berbanding kasut biasa. Ia boleh dibersihkan dengan berus lembut atau kain yang bersih. Untuk menyimpannya ia perlu diletakkan dengan pengeras kasut (shoe tree) untuk mengekalkan bentuknya. (xpon korg leh sumbat jer ngn surat khabar-lebih jimat kos)

3. Masa terbaik membeli kasut adalah pada sebelah petang kerana ia ‘mengembang’ lima hingga lapan peratus pada ketika itu.

4. Elakkan kasut kulit daripada terkena sinaran mentari yang keterlaluan kerana ia boleh merosakkan warnanya.

5. Sekiranya kasut kulit basah, keringkan ia dengan menekap kertas untuk mengeluarkan airnya, selepas itu biarkan ia kering sendiri.

0 comments:

Post a Comment

...rEpoRt kEsIh@t@n...