...r@k@n nI@g@ t@ukE BloG...


...nak demam, nak demam...

0
                                   salam semua..
Hari nie dah 10 Jun..nie bermakna lagi 1 hari akan bermula le demam sedunia..Demam ape lg beb, demam World Cup la..Aku pon bakal demam jugak mcm fanatik-fanatik bola yg lain selama sebulan..11 Jun nie pasukan Afrika Selatan a.k.a tuan rumah bakal bukak tirai kejohanan dengan menentang pasukan Mexico..Ramalan aku utk 1st game nie, Mexico akan menang..Mexico hebat beb skrg..Korang tgk le aksi friendly diaorang.. Dengan selambe je Mexico leh tapau champion World Cup 2006, Italy 2-1..





 VS


Macam mana pulak dgn laluan team feveret aku, ape lagi klu bukan squad 3 Lions, ENGLAND..Untuk World Cup kali nie, England berada di dalam kumpulan C..Team-team lain yang bakal jadi lauk England dalam kumpulan C adalah Amerika Syarikat, Algeria dan Slovenia..Hahahahaha,cam confirm je kan England leh kasi lauk semua team nie..Walau ape pun, England diramalkan bakal muncul juara dunia kumpulan..Tapi kan, untuk edisi kali nie, ramai wei yang jangkakan Sepanyol bakal cipta sejarah utk jadi champion World Cup.. Adakah tepat ramalan itu?..Kita tunggu dan lihat saje la ye..Argentina jgn dilupakan..Belanda pon jangan diabaikan kebolehan mereka..2 team nie pon ade peluang cerah untuk bergelar JUARA..

Untuk team Asia plak,team feveret aku Korea Selatan..kalau korang masih ingat World Cup edisi 2002 di Korea/Jepun dulu, team Korea Selatan telah menampilkan aksi yg betul-betul buat semua orang terkejut beruk..Mana taknye, edisi 2002 tue telah menjadi sejarah buat team Korea Selatan sebab mampu mara hingga ke separuh akhir..Gile laa..Dan sehingga kini, itulah pencapaian terbaik bagi team dari Asia..Hope Korea Selatan mampu membuat kejutan lagi..

p/s: agak-agaknye la kan, bila la pasukan kebangsaan kita boleh main dalam Wold Cup nie?..

~from taiping with love~

0 comments:

Post a Comment

...rEpoRt kEsIh@t@n...