...r@k@n nI@g@ t@ukE BloG...


...sambutan Hari Belia Negara 2010...

2
salam semua..
kali nie aku nk buat entri khas sempena HARI BELIA NEGARA 2010..untuk pengetahuan semua, HARI BELIA NEGARA nie disambut pada 15 Mei setiap tahun..Sambutan Hari Belia Negara pada tahun ini akan diadakan di PUTRAJAYA pada 14-16 Mei 2010 dimana acara kemuncak sambutan pada 15 Mei di Putrajaya International Convention Center (PICC) ialah Perhimpunan Hari Belia Negara bersama YAB Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak..Tema untuk Hari Belia Negara pada tahun nie adalah ”Belia Kreatif dan Inovatif Pemacu Pembangunan Negara

Korang tahu tak SIAPA ITU 'BELIA'?..kalau korang kini berusia antara 15 tahun hingga 40 tahun,maka dengan sukacitanya aku nak bagitau yg korang adalah BELIA..termasuk lah diri aku nie..jadi aku dan korang adalah insan-insan yang layak untuk menyambut Hari Belia Negara..sesungguhnya aku nak bagitau dengan jelas yang aku tersangat-sangat la bangga dapat menjadi belia di Malaysia..proud to be Malaysian Youth..

Selaras dengan tema Hari Belia pada tahun ini, pihak Information Technology Youth Movement atau ITYM telah mengusulkan satu projek iaitu 50 Creative Youth Blog..Tujuan projek nie diadakan adalah untuk menunjukkan kepada masyarakat di Malaysia tentang kewujudan satu komuniti blogger Belia yang kreatif dan inovatif..


Kenapa aku cakap komuniti blogger adalah belia yang kreatif?..

Senjata utama seorang blogger adalah penulisan @ entrinya..di sini lah tempat seorang blogger itu mencurahkan kreativitinya..untuk menjadi seorang blogger,seseorang itu perlu kreatif untuk hasilkan satu penulisan @ entri yang mampu menarik perhatian orang untuk membaca..bukan ke tue satu kerja yg memerlukan kreativiti yang tinggi..bukan mudah untuk membuatkan orang untuk membaca tentang apa yg kita tulis, walaupun penulisan itu hanya satu catatan ringkas tentang kehidupan seharian..tp, berbekalkan kreativiti, seseorang blogger mampu membuatkan orang lain membaca penulisannya..selain itu, komuniti blogger turut menjadikan blog-blog mereka sebagai satu platform untuk menyampaikan, berkongsi maklumat tentang apa sahaja..kini, masyarakat mempunyai pilihan tambahan dalam mendapatkan maklumat..so, tema Hari Belia tahun nie amatlah sesuai ditujukan kepada komuniti blogger di Malaysia..

"Blogger Kreatif dan Inovatif Pemacu Kemajuan Negara"



~from taiping with love~

2 comments:

DaHLia said...

sis dah masuk dalam list sis...

sis bukan org ITYM tau...pastikan dah alert ITYM utk penyertaan ok

Siti Sarah said...

salam...blog walking!

Post a Comment

...rEpoRt kEsIh@t@n...